AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal ve AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Celal Bulut'u ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.


Ziyaretten memnuniyetini dile getiren TÜED Başkanı Celal Bulut ” Mali seçimlerin üzerinden yaklaşık 6 ay bir süre geçti. TBMM tatile girdikten sonra iktidar ve muhalefet Milletvekilleri halkla, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek dertleri, sorunları ve talepleri dinlemekte. Bugün de Sayın Milletvekillerimiz, AK Parti il Başkanı ve Teşkilatı derneğimizi ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi

Bulut konuşmasının devamında; ” Her platformda dile getirdiğimiz gibi emeklilerimizin isteklerini bir kere daha Milletvekillerimize anlattık.

  1. 7. ayda emeklilerimize verilen %5 zam bizleri üzmüştür. Enflasyon sepeti emeklilerimizin iştikal ettiği ürünlerden hesap edilmemektedir. Bizi ya Tüfeden çıkarın, seyyanen zam verin. Çünkü emeklilerin arasındaki makas sürekli açılmaktadır.



  • 2000’den sonraki emeklilerin intibakı süratle yapılmalıdır. Yaklaşık 10 sene evvel yapılan 2000 evveli intibakı 2000 sonrası emekli ile arasındaki farkı açmaktadır.



  • KDV yani fiş parası olarak emeklimize ödenen ek ödeme %4’tür. Bu oranın %8’e çıkarılması emeklimizin beklentisidir.



  • 65 yaş üzerine ücretsiz ulaşım ilimizde uygulanmamaktadır. Bu sorunun iktidar, ilgili müdürlük ve belediye ile çözülmesi gerekmektedir.


Yeni yasama yılında emeklilerimizin beklentisi olan bu sorunların ve taleplerin yüce meclisimizde görüşülüp çözülmesi Sayın Milletvekillerimizin de bu işe öncülük etmesi dileğimizdir.

Emeklilerimizin aldığı paralar kesinlikle yastık altına değil piyasaya yansıyacaktır. Bu da ekonomiyi canlandıracaktır.

Eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı, ülkenin kalkınmasında alın teri ve emeği olan emeklilerimizin duasını alın, ahını almayın.” dedi.
Editör: Haber Merkezi