AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin UYSAL, Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.

Uysal yayınladığı mesajında; “Milletimiz ve bütün İslam âlemi, her yıl yeni bir heyecanla Allah’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini Mevlid Kandili aracılığı ile yâd etmektedir.

Kandiller, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandillerin tüm İslâm âleminde çok özel ve önemli bir yeri vardır. İnsanı insan yapan bütün değerlerin ve ahlaki erdemlerin kendisinde toplandığı Sevgili Peygamberimizin mübarek doğum gecesini, O’nu daha iyi anlamak için bir fırsat bilmeli, onun hayat felsefesini kendimize hedef alarak, sahip olduğu ahlak etrafında birleşmeliyiz.

Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, tüm hemşehrilerimizin ve İslâm âleminin Mevlid Kandilini kutluyorum.” dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi