AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Burhanettin UYSAL,24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı, yayınladı.


24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basını’nda sansürün kaldırılması nedeniyle, her yıl 24 Temmuz günü "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 109. yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan 

“Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Basın doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirmek konusunda önemlidir.

Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. 

Bu önem FETÖ/PDY yanlısı hain askerlerin geçen yıl 15 Temmuz’da giriştikleri kalkışmada bir kez daha net şekilde görülmüş olup darbe girişiminin başladığı ilk saatlerden itibaren haber verme ve yayıncılık ilkesine bağlı kalarak, demokrasiye, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren basın yayın organlarını, imtiyaz sahiplerini ve tüm çalışanlarını canı gönülden kutluyorum.

Karabük basınımız, ilimizin tanıtımı noktasında üzerilerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalışmalarına devam ediyor.

Bu duygu ve düşüncelerle basın ilkelerine göre mesleklerini tarafsız bir şekilde yerine getiren başta ilimizin basın mensuplarının olmak üzere tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” en içten dileklerimle kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor. ”ifadelerinde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi