• Karabük İl Olmasına rağmen, İl görünümü kazanamamış




  • Karabük'e Devlet eli dokunması lazım




  • Karabük Belediyesinin kasasında o kadar para yok





AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Parti binasında düzenlenen basın toplantısında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Ünal, Karabük’e artık devlet elinin dokunması gerektiğini vurguladı ve “Geçmişten bu yana adım adım gecekondu şeklinde büyüdüğü için Karabük’ün devlet elinin dokunmasına ihtiyacı var daha hızlı güzelleşebilmesi, kentleşebilmesi ve daha hızlı il görüntüsünü alabilmesi için. Plakamızın 78 olmasına, il olmasına rağmen maalesef ilimiz il görüntüsünü taşımamakta. Hemen çevre illerimize gittiğimizde bunu oralarda da görmek mümkünüdür. Hemen ana caddemizde dahi vatandaşımızın altında oturabileceği ağaç dahi yok. Karabük’ün daha hızlı bir şekilde kentleşmeye ihtiyacı var. Bunları yapılabilmesi için devlet eli dediğimiz iktidarla yürüyebilen, bağdaşabilen bir iktidar belediyesi olmasıyla ancak bu gerçekleştirilebilir. Yoksa biz hiçbir belediye başkanına siz şunu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz diyemeyiz. Elbette herkes elinden geleni mutlaka yapıyordur ama sonuçta aldığımız yola bakmak lazım. Şehrimizin hangi noktaya geldiğine bakmamız lazım.” Diye konuştu.

İKTİDAR İLE YÜRÜYEN BELEDİYECİLİK OLMASI LAZIM

Ünal, Belediyecilikte iktidar ile yürüyen belediyecilik olursa, devletin yapması gerekenleri de belediyenin yapmasına gerek kalmayacağını vurguladı ve “Biz aynı başarıyı inşallah iktidarla yürüyen bir belediyecilikle yapmayı düşünüyoruz. Şehrimizin daha hızlı yol alacak şekilde planlanmasını arzu ediyoruz. Şehrin içerisinde her şeyi belediye yapacak diye bir şey yok ama bazı hizmetleri devletin yapması gerekirken, belediyenin yapması da belediyenin parasının yanlış yere kullanılması anlamına da gelir. Doğru dokunuşların yapılabilmesi için iktidarla yürüyen bir belediye başkanının olması, bir taraftan belediyenin yapması gereken işleri belediyenin, devletin yapması gereken işleri devletin yapmasını sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı.

İLÇELERE DEVLET ELİ DEĞİYOR

Ünal “Daha geçen gün Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldiğinde her ilçemize devletin elini değdirdi.  Aynı şeyi biz Karabük Merkezde de uygulamak istiyoruz. Az parayla büyük ve kaliteli işler yapamazsınız. Bulduğunuz çözümler günlük ve palyatif olur. Şehrimizde görsel güzelliği iki anlamda bozan yatırımlar var. Bir hizmet yaptığınızda o şehre değmeli ve güzellik katmalı, bir kent oluşumunu bize göstermeli. Maalesef bugüne kadar yapılabilmiş olan hizmetler içerisinde Karabük’ün vizyon projesidir yatırımıdır diyecek projelerin olmadığını görmek bizleri üzüyor. Biz AK Parti olarak şehrimize, şehrin taraflarıyla birlikte yapılması gereken projeleri, bu vizyonu beraber çizmek istiyoruz. Bunun adına buradayız.” Diyerek konuşmasını sürdürdü.

KARABÜK BELEDİYESİNİN KASASINDA O KADAR PARA YOK

Karabük Belediyesinin borç hesaplarına da özetle değinen Ünal “İkincisi de ortada olan rakamlar var, borçlar ifade edilmekte. İller bankasından alınan borç, belediye binasını ipotekli olması gibi. Tabi yatırımlar para ile ifade edilir. Karabük Belediyesinin bütçesi söyleniyor ama Karabük Belediyesinin kasasında o kadar paranın olmadığını da ayrıca duyuyoruz.” Diye konuşarak çarpıcı açıklamalarını tamamlamalı.
Editör: Haber Merkezi