AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük'ün kuruluşunun 83. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Güneş mesajında;  "Bugün Sanayi Şehri Karabükümüzün kuruluşunun 83. yıldönümü. “İlk Türk Çeliğini” üretme onuruna sahip bu şehrimiz aradan geçen süre zarfında; sanayi, eğitim, turizm ve ormancılık gibi ana sektörlerde önemli atılımlar yaptı. Karabük, bu atılımlarla sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmadı, ülkemizde ve uluslararası alanda birçok başarılara ve ilklere imza attı.

Karabük sanayi alanında öncü rolünü yüzyıla yakın tecrübesiyle güçlendirmeye devam etmekte ve gıpta edilecek işlere imza atmaktadır. Üreten Türkiye’nin güçlü temelini kuran Kardemir, Türk sanayisine ilk günkü gibi güven vermeye devam etmektedir.

Kıymetli hemşehrilerim, Karabük dendiğinde her ne kadar akla ilk gelen, demir ve çelik olsa da, bugün; tarihî ve kültürel değerleri, geleneksel mimari örnekleri, turizm alternatifleri, eşsiz ormanları, kendine has tarımsal çeşitliliği, yüksek öğrenim alanındaki başarıları ve sahip olduğu yer altı ve yer üstü güzellikleriyle Karabük, ülkemizin önemli yerleşim alanlarından ve destinasyon bölgelerinden birisidir.

Biz 83 yılda birçok alanda önemli mesafeler kat ettik. Ülkemize, bölgemize ve kendi yöremize ciddi kazanımlar sağladık ve bu misyonumuzu bugün halen sürdürmekteyiz. Ülkemizin milli hedefleri doğrultusunda ciddi atılımlar yapmaya devam ediyoruz.

Son olarak, şehrimize fabrikanın kurulmasında emeği geçen başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dönemin karar alıcılarına, şehrimizin il olması yolunda karar veren siyasi iradeye şükranlarımı sunuyor, ahrete intikal edenleri rahmetle anıyorum. Karabük’ün kuruluş yıldönümü kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.
Editör: Haber Merkezi