CHP Karabük Milletvekili Uzm. Dr. Hüseyin Avni AKSOY, TBMM Genel Kurulu’nda Karabük’ün yerel sorunları hakkında gündem dışı söz aldı.


 

Yerel sorunları maddeler halinde dile getiren CHP Karabük Milletvekili Aksoy, Karabük’ün en önemli üç sorununun İşsizlik, Filyos Limanının açılışının gecikmesi ve sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklar olduğunu vurguladı.

Aksoy, TBMM’de halk yararına birleşilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Burada birbirimizi alt etmek için değil millete hizmet için bulunduğumuzu unutmamalıyız” dedi.



CHP Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, konuşmasının sonunda öncelikle Karabük Milletvekilleri olmak üzere 600 milletvekilini selamladı ve“ Tüm vekillerin halkımızın yararına birleşeceği, 82 milyonun barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağı en güzel günler memleketimizin olsun” dedi.

Milletvekili Aksoy, TBMM Genel Kurulunda şu konuşmayı yaptı;

“Karabük’ün sorunları hakkında söz almış bulunuyorum. Vatandaşın ayağına değen taştan sorumlu olan biz 600 milletvekili vatandaşlarımızın çığlıklarına cevap veremedik. Emeklilikte yaşa takılanlar, atanamayan sağlıkçılar, atanamayan öğretmenler, taşeron işçiler, sayıları gün geçtikçe artan işsizler, 3600 ek gösterge bekleyenler ve daha nice sorunlarla boğuşan halkımız halen bizlerden çözüm beklemektedir. On binlerce insanımızın umutla beklediği, haksızlıkları sona erdirecek yargı reformu görüşmeleri yeni döneme bırakıldı.

Nereye gidiyoruz sevgili milletvekilleri?

Vatandaşlarımız bizlerden çözüm beklerken neden meclisi kapatıyoruz? Verdiğiniz sözü tutun, vatandaşların beklentilerine birlikte cevap verelim. Bir an önce halk yararına birleşelim, beklenen kanunları görüşelim!

20 Aralık 2018 tarihinde bu onurlu kürsüden değerli milletvekillerimize odağımızın halk olduğunu, halkın sorunlarının bizlerden çözüm beklediğini söyledim. Ancak aradan geçen aylar ne yazık ki genel kurul gündemimizde hiçbir değişiklik yaratmadı. Kıymetli memleketim, kadim kent Karabük için de pek bir şey değişmedi.

Burada Karabük gündeminin en önemli üç probleminden bahsetmek istiyorum.

İŞSİZLİK
FİLYOS LİMANI
SAĞLIK SİSTEMİNDE YAŞANAN AKSAKLIKLAR

Karabük’te kayıtlı işsiz sayısı on bine, işsizlik ödeneğine başvuran kişi sayısı ise dört bine yaklaşmıştır. Karabük istihdam teşvikini beklemektedir! Kentimizin bugün en büyük sorunu işsizliktir.

Ülkemizin en değerli miraslarından olan Safranbolu’muz turizm teşvikinden yararlanamamaktadır. Karabük turizm başarısını arttırarak en büyük sorunu olan işsizliği de bir noktada azaltacaktır.

Karabük’ün ve tüm Batı Karadeniz illerinin ticari hayatında büyük bir devrim yaratması beklenen ülkemizin en büyük 3. Limanı olacak Filyos Limanı halen açılamamıştır. Bu değer memleketimize ne zaman kazandırılacaktır? Karabük ve Batı Karadeniz Bölgesi için hayati bir önem taşıyan bu limanın açılışı neden geciktirilmektedir? Bu konunun tüm ayrıntılarıyla takipçisi olacağım.

Karabük il merkezinde önceki yıllarda üç ayrı hastane varken şuan bu hastaneler kapatılmıştır sadece Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi hizmet vermektedir. Tek bir hastane hastaların ihtiyaçlarına cevap verememekte ve hizmette aksaklıklar yaşanmaktadır. Acilen Karabük’te yeni bir Devlet Hastanesi hizmete açılmalıdır. Karabük’te sağlık sisteminde yaşanan yönetimsel sorunlar ve kadrolaşma nedeniyle sağlık hizmetleri aksamaktadır. Karabük’ün sağlık sisteminde yaşanan tüm aksaklıklara ve sorunlara çözüm bekliyoruz.

Devlet Su İşleri, Safranbolu Su Arıtma Tesisi inşaatının yüzde 90’ı tamamlamış olmasına rağmen son üç aydır projeyi bitirmemektedir. Su Arıtma Tesisi bir an önce halkımıza kazandırılmalıdır.

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi için hükümetin gerekli desteği sağlayarak bu istihdam alanının önce Eskipazar’a sonra Karabük’e acilen kazandırılması gerekmektedir. Bu açılacak saha işsizliği ve geçim zorluğunu azaltacaktır.

Karabük yegane gelir kaynağı olan KARDEMİR’e kardeş istemektedir. Demir Çelik alanında en az bir fabrika daha kurulmalıdır.

Kentimizde çevre yolu olmadığı için kent girişi trafiğe mahkum bırakılmaktadır.

Hava kirliliği vatandaşlarımızın adeta canına kast etmektedir. Hava kirliliğine karşı gereken önlemler alınmalı, denetim sıklaştırılmalıdır. Çöp sorunu ve arıtma yetersizliği nedeniyle yaşanan çevre kirliliği kentimize zarar vermektedir.

Yenice ilçemizde doğalgaz bulunmamaktadır. Acilen bu ilçemize doğalgaz verilmelidir.

1969 yılında kurulan renklerine gönül verdiğim, işçinin emekçinin takımı Karabükspor ne yazık ki ikinci lige kadar düşmüştür. Bir bahane üretmeden devletimizin, kentimizin ileri gelenlerinin desteğiyle takımımızı yeniden Süper Lig’e döndürmemiz gerekmektedir. Kentimizin tanıtımı ve ekonomimize katkı için bu durum çok önemlidir.

Ovacık da bulunan yatılı spor lisesi ve sporcu kamp eğitim merkezi atıl bir vaziyettedir derhal bu tesisimizin aktif olarak kullanılması sağlanmalıdır.

Eflani’de tarım ve hayvancılık teşvik edilmelidir.

Sayın Milletvekilleri; burada birbirimizi alt etmek için değil millete hizmet için bulunduğumuzu unutmamalıyız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 600 milletvekilimizin halkımızın yararına birleşeceği, 82 milyonun barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağı en güzel günler memleketimizin olsun.

Siz Değerli Milletvekillerimizi, 25-28 Eylül’de Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivalimizi onurlandırmaya davet ediyorum.” 
Editör: Haber Merkezi