Millet İttifakı belediye başkan adayı CHP’li Elif Köse 18 Mart Çanakkale zaferinin 104. Yıldönümü münasebetiyle şunları söyledi;

“Çanakkale zaferimizin 104.Yıldönümünde vatan toprakları uğruna korkusuzca can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyor ruhlarının şad olmasını diliyorum. Tarihimizin en kutlu zaferlerinden biri olan Çanakkale Boğaz harbi tarihe adını altın harflerle yazdırarak Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olmuştur.  Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır.

Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanıdır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi; ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir.’

Bizler Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da korkusuzca savaşan kahraman askerlerimizin torunları olarak bu vatanı çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için bütün gayreti göstermeliyiz. Millet olarak bize düşen görev, kıymetli vatanımızın korunması için canlarını feda eden şehitlerini ve gazilerini hiç unutmayarak; onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkmaktır.

Bu vatanı evlatlarına bırakabilmek için canlarını gözlerini bile kırpmadan veren şehitlerimizi ruhlarının şad olmasını diliyor rahmetle anıyorum.

Editör: Haber Merkezi