24 Haziran'da yapılacak erken genel seçim için seçime katılacak partilerde aday adaylığı başvuruları sürüyor. Aday adaylığı sürecine giren isimlerden biri ise işadamı Murat Orhan oldu. Orhan, adaylık müracaatını başvuruların bitimine dakikalar kala MHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Karabük Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu son dakikada gerçekleştiren işadamı Murat Orhan, başvurusunun hemen ardından yaptığı açıklamada "Uzun yıllardır ticaret hayatının içerisinde ve Karabük ile iç içe bir hayat yaşıyorum. İstihdam sorunu başta olmak üzere Karabükümüzün temelde tüm sorunlarını biliyoruz. Ülkemizin geçtiği süreçte elimizi taşın altına koymak için bu göreve talip olduk. Ülkemiz ve Karabükümüz için tüm tecrübe ve birikimimizi seferber etmek, bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'nin yanında olma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

İşadamı Murat Orhan, uzun yıllar KAPTAN Şirketler Grubu'nda işçilikten müdürlüğe, üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük görevinde bulunmanın yanı sıra bazı şirketlerde yöneticilik ve Haddeciler Derneği Eski Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1975 yılı Karabük Ovacık İlçesi Ekincik Köyü doğumlu olan işadamı Orhan, hala Karabük'te ticari faaliyetlerini sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi