24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Karabük'ten Milletvekili olabilmek için MHP'den Aday Adayı olan genç bir isim dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren İsmail Aslan, genç yaşta iş dünyasında yakaladığı başarısı ve kariyeri ile dikkat çekiyor.

Çocukluğunu Safranbolu Konarı köyünde, bağ bahçe işlerinde eşek sırtında geçirmiş. Tahsil demiş, ekmek demiş, hayallerinin peşinde İstanbul’a gitmiş. Marmara Üniversitesi İngilizce İsletme Fakültesini basari ile bitirmiş.Türkiye’deki eğitim  yetmez deyip yurt dışına gitmiş.  İngiltere ve Fransa'da ihracata yönelik dil eğitimleri almış.Eğitim tamam deyip iş hayatına atılmış. Azmetmiş, gayret etmiş, bir fabrika, yetmedi iki fabrika daha ve üçüncüsü yolda. Milliyetçilik damarı, memleket sevdası aklında, ülkesine döviz kazandırmak, Türk malını dünyaya yedirmeliyim diyerek yollara düşmüş.  Afrika’sından Türki cumhuriyetlerine kadar karış karış gezmiş.

Bugün o ünlü bir çikolata markasının sahibi. Yüzlerce insana ekmek veren bizim Konarılı, Karamehmetgillerden Emine teyze ile Mehmet Amcanın oğlu İsmail.

Neden Milletvekili aday adayı olduğu sorusuna Aslan,  "Genç yaşta çocukluk hayallerimi gerçekleştirdim. Şimdi memleketime hizmet etme zamanım geldi" şeklinde cevap verdi.

"Tecrübelerimizi siyaset alanında nasıl öne çıkarırız, ülkemize ve Karabükümüze nasıl hizmet ederiz sorusu ile yola çıktık." diyen Aslan, "Çok okuyan değil çok gezen bilir derler. Elhamdülillah hem çok okuduk hem çok gezdik. Edindiğim bilgi ve birikimimi Karabükümün gelişmesine harcamak için aday oldum. Yeni bir ufuk, yeni bir vizyon katmak için aday oldum. Sanayisine yeni sektörleri eklemek için aday oldum. Yeni aş ve iş kapıları açmak için aday oldum. Bütün bunları yapabilmek için, gönül verdiğim ülkücü camiadan Milliyetçi Hareket Partimizden aday oldum.Önce camiam, sonra Memleketim insanı eğer görev verir ‘ haydi’ derse  kolları sıvar, işimizde nasıl gece gündüz çalışıp başardıysak, evelallah verilen görevimizi de başarıyla yaparız. Eğer görev vermez ise, ne üzülür ne kırılıp küseriz. Milletvekili adayı olan ağabeylerimizin yanında, kol kola üzerimize düşeni yaparız."

Rafet Bey örnek aldığım bir insan

Aday adaylığı başvurusu sonrası Karabük'te yaptığı ziyaretlerden birinde Belediye Başkanı Vergili'yi ziyaret eden Aslan, "Karabük belediye başkanımız Rafet başkanım benim en çok etkilendiğim, örnek almaya gayret gösterdiğim bir insandır. İş hayatındaki başarısını siyasi hayatında da gerçekleştirmiştir. Hem ülkücü camiamın gönüldaşları iyi bilsin ki, ne milletvekili maaşına, ne işim gücüm için kullanacağım kartvizite ihtiyacım var. Tek derdim hem yurt içinde hem yurt dışında gezdiğim gördüğüm yerlerde, keşke benim memleketim de de bu olsa, şöyle yapardım, böyle yapardım diyecek kurduğum hayallerimi, bilgi ve birikimim ile memleketimde gerçekleştirebilmek. Övgü ile parmakla gösterilen belediyecilik gibi, parmakla gösterilecek, sizlerin gurur duyacağı bir vekil olmak." ifadelerini kullandı.

MHP Karabük Milletvekili A. Adayı İsmail Aslan Kimdir?

1979 Üsküdar İstanbul doğumludur. Anne ve Babası Safranbolu Konarı'lıdır. Dedesi Kardemir Demir Çelik emeklisidir.

Liseyi Burak Bora Anadolu Lisesi, Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi'nden mezun olarak bitirmiştir. İngiltere ve Fransa'da dil eğitimi almıştır.

Şuan halihazırda 3 fabrikada sanayicilik yapmakta ve üretimin tamamını dünyanın 78 ülkesine ihracat yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Kendi ifadesiyle, projelerini hayata geçirmek, memleketimizi üreten ve dünyaya ihracat yapan bir şehir haline getirmek, Karabük'ün bir ihracat ve sanayi kenti olması, esnafının kazanması, halkının daha mutlu olması gayesi ile yıllardır gönül verdiği Ülkücü camiadan, Milliyetçi Hareket Parsisi'nden aday adayı olmuştur.