Milliyetçi Hareket Partisi'nin pazar günü yapılacak olan Yenice İlçe Kongresi öncesinde kulislerde polemikler ve tartışmalar bitmiyor.

Ergün Karakırık'ın İlçe Başkanlığında MHP'nin Yenice İlçe Kongresine gidilmesine bir gün kala AK Parti'den ihraç edilen ve MHP'den yeniden belediye başkanı seçilen Zeki Çaylı'nın ciddi müdahaleleri konuşuluyor.

AK Parti'de 3 dönem 9 yıl Yenice İlçe Başkanlığı yapan Aycan Telli ve yine 2 dönem 6 yıl AK Parti İlçe Başkanlığı yapan Sabri Tom'un MHP İlçe Yönetimine Başkan Çaylı'nın dayatmasıyla girmesine MHP tabanından ciddi tepki var.

Yenice  Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın "AK Parti Artıkları"olarak tanımlanan bu iki kişinin yanı sıra Yenice Belediyesinde çalışan yaklaşık 3-4 kişiyi de ilçe yönetimine alması için dayatmada bulunması MHP tabanında "MHP, Yenice'de Zeki Çaylı'ya teslim mi oldu?" şeklinde tartışmalara neden olmaya başladı.

Uzun yıllar MHP Yenice İlçe Başkanlığı'nı sorunsuz bir şekilde yürüten Ergün Karakırık'ın, Zeki Çaylı'nın baskıları karşısında sessiz kalmasına ise ülkücü camiada ayrı bir tepki var.

MHP Yenice İlçe Kongresine Ergün Karakırık'ın ilçe başkanlığında kongreye gidilmesinden bir süre sonra Karakırık'ın, Çaylı tarafından  tasfiye edilerek, yine Çaylı'nın "Emir eri" olarak tasvip edilen Aycan Telli veya Sabri Tom'un MHP İlçe Başkanlığına getirilmesi endişesi yaşanıyor.

 
Editör: Haber Merkezi