2009 Yerel Seçimlerinde MHP’den Karabük Belediye Başkan Adayı olarak seçime giren Rafet Vergili, seçimleri kazanarak Karabük Belediye Başkanlığını MHP’ye kazandırmıştı.

2014 Yerel Seçimlerinde de ikinci defa yerini koruyan MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde üçüncü defa aday olması için yaklaşık 300 kişilik MHP Karabük İl ve İlçe Teşkilatları Karabük Belediyesine adeta çıkarma yaptı.

Yanında 300 kişilik İl, İlçe Teşkilatları ile Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile Başkan Vergili’nin Karabük Belediyesinde makamına gelen MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar, üçüncü defa aday olması için ricada bulundu.

İl Başkanı Kar, “2009 Yılında Karabük Belediyesini Milliyetçi Hareket Partisi’ne hediye eden Sayın Rafet Vergili Başkanımız, 2014 seçimlerinde de bizleri bir kere daha gururlandırarak emaneti bırakmadı. Partimizin bölgede en önemli mihenk taşı olan Sayın Rafet Vergili’den Karabük tarihinde bir ilki gerçekleştirmesi için üçüncü defa aday olmasını istiyoruz. Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili, sizden burada bulunan tüm teşkilat yöneticilerimizin huzurunda 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde partimizden tekrar aday olmanızı rica etmek üzere buraya geldik. Tüm teşkilat ve dava arkadaşlarım adına lütfen aday olunuz” diye konuştu.

Karabük belediye Başkanı Rafet Vergili ise partililerinin “Aday ol” baskısı karşısında kesin bir söz vermekten kaçınarak “Beni bu hareketiniz ile çok gururlandırdınız. Üçüncü defa aday olmayı düşünmüyordum ve halen bu fikrimi taşıyorum. Sizin bana gösterdiğiniz teveccühü de boşa çıkartmak istemiyorum, fakat Parti teşkilatımız ile benim bırakacağım emaneti yürütebilecek bir arkadaş bulma çalışmaları yapmak istiyorum. Eğer böyle bir çalışma sonucunda arayışlarımızı sonucunda yerime aday olacak bir arkadaş tespit edersek, kendim adaymışım gibi çalışacağıma söz veriyorum.” Diye konuştu.

Partililerin ısrarlı bir şekilde “Aday ol” baskısı devam edince konuşmasını tekrar sürdüren Vergili “Siz merak etmeyin, bu belediyeyi hakkı ile yöneteceğine inanmadığımız kimseye kaptırmaya hiç niyetim yok. Ben dava adamıyım ve dava arkadaşlarım ile yine yürürüm. Dediğim gibi teşkilatımız ile geniş istişareler yaparız ve bir sonuca varırız.” Dedi.



 

Editör: Haber Merkezi