Cumhurbaşkanı tarafından rektörlerin görev süresi dolan üniversitelerde atamalar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta çok sayıda devlet üniversitesi ile vakıf üniversitelerinin yeni rektör atamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılırken, önümüzdeki haftalarda aralarında Karabük Üniversitesinin de bulunduğu çok sayıda üniversitelerin de yeni rektörlerin ataması gerçekleştirilecek.

Rektör ataması bekleyen Karabük Üniversitesi’nde Burhanettin Uysal’ın isminin de son günlerde sıkça geçmesi Cumhur İttifakının küçük ortağının tepkilerini ortaya koymasına neden oldu.

Karabük Üniversitesinin Rektör atamasını tüm kent heyecanla beklerken, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, ilginç bir çıkış yaptı.

“UYSAL’IN SİYASİ KİMLİĞİ, AKADEMİK KİMLİĞİNİN ÇOK ÖNÜNE GEÇMİŞTİR”

MHP İl Başkanı Kar, KBÜ Eski Rektörü, 26. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili ve 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı olan Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile ilgili “Milletvekilliği yapmış ve Belediye Başkan Adayı olmuş bir kişinin Rektör olarak atanması halinde akademik ve bilimsel faaliyetlerin üzerine siyaset gölgesi düşer, kentte huzur kaçar” dedi.

MHP İl Başkanı Dr. Adem Kar “Sayın Burhanettin Uysal beyin siyasi kimliği, akademik kimliğinin çok, çok önüne geçmiştir. İki seçim geçiren ve akademik kimliğini geride bırakarak, tamamen politikacı kimliğini üzerinde taşıyan bir kişinin Karabük Üniversitesine rektör olarak atanması halinde personeller ve akademisyenler ile bir siyasi hesaplaşma içine girilebilir. Bu da kentin huzurunu kaçırır.” İfadelerini kullandı.

“SİYASETÇİDEN REKTÖR OLMAZ”

Cumhur İttifakının küçük ortağı, MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar “Siyasetçiden rektör olmaz” diyerek açıklamalarına şöyle devam etti;

“Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Karabük Üniversitesi’ne herhangi bir isim önermiyoruz. Takdir sayın Cumhurbaşkanımızındır, fakat Karabük Üniversitesi de hepimizindir. Geçmiş yıllarda üniversitelere giren siyasetin acı sonuçlarını bu millet yaşamıştır. Yaptığı 3.5 yıllık milletvekilliği döneminde ve girdiği iki seçimle akademik kimliğini tamamen geride bırakan Sayın Burhanettin Uysal’ın da Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasını doğru bulmuyoruz.”

"MİLLETVEKİLLERİ ONA İYİLİK, KARABÜK'E KÖTÜLÜK YAPARLAR"

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş'e de mesaj veren MHP İl Başkanı Kar "Kendi partilerinde milletvekilliği yapmış ve siyaset yapan birisini sayın vekillerin desteklemesi normal gözükebilir ama onlarda olası böyle bir sonuç ile kentin huzurunun kaçacaklarını görmeleri gerekir. Ona iyilik yapıyoruz derken, Karabük'e kötülük yapmış olurlar." dedi.

KBÜ’DE REKTÖR ATAMASI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAPILABİLİR

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın 18 Mart tarihinde görev süresi doldu ve bu süreden beri yeni rektör ataması bekleniyor.

Bu dönemde MHP Karabük İl Başkanı tarafından yapılan açıklamanın, Cumhur İttifakının diğer ortağına üst perdeden bir mesajı olarak yorumlandı.

Öte yandan aralarında Karabük üniversitesinin'de bulunduğu ve rektör ataması bekleyen üniversitelerin de Cumhurbaşkanı tarafından önümüzdeki hafta ataması bekleniliyor.

Editör: Haber Merkezi