"Herkesin bir siyaset anlayışı vardır. Bizim gerek teşkilat çalışmalarımızda, gerek mahallelerde yapmış olduğumuz çalışmalarda ve gerekse 5-6 civarında anketimizin sonuçlarına göre Sayın Vergili daha önceki seçimlerden daha büyük bir farkla belediye başkanı olacak." diyen MHP Karabük İl başkanı Dr. Adem Kar, Millet İttifakı adayının sıralamada önde olduğu yönündeki algı operasyonları yapıldığını da ifade ederek açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Bu algının çok gerçekçi olmadığı, biraz hayal ürünü olduğu düşüncesindeyim.  Bir algı çalışması olabilir ama seçimlere 2 gün kala kararsız seçmen kesiminin hemen hemen kalmadığını, herkesin bir süreç içerisinde her üç adayı da yan yana koyarak, örneğin Burhanettin Bey’in milletvekili döneminde ne yaptığını ve Karabük’e ne verdiğini, Dursun Altıparmak’ın belediye başkanlığı döneminde Karabük’e ne yaptığını ve ne verdiğini, Sayın Vergili’nin on yıllık belediye başkanlığı döneminde Karabük’e neler kazandırdığını önlerine koyarak bir tercih yapıyorlar.



Herkesin bir partisi var ama belediye başkanı seçme tarzı bu şekildedir. Aday, adayın başarısı, adayın yaptıkları tabii ki yapacakları için referans oluyor. En bariz örneklerinden biri Karabük’tür. Çünkü bizim söylemlerimizi biliyorsunuz, hele hele son haftada. ‘Karabük’ün İttifakı’ diyoruz. Bu sözün altı boş değil. İttifak kelimesi hiç kimseye hususi bir özellik değildir. Biz tabi Cumhur İttifakının en önemli iki partisiyiz. Biz Cumhur İttifakı ifadesini kullanmıyoruz, Karabük’ün İttifakı ifadesini kullanıyoruz. Bunu da zaten seçim sürecinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkan bir tablodur aynı zamanda. Sayın Vergili’ye gerçekten çocuklar, gençler, yaşlı amcalar, teyzeler ve bütün siyasi partilerden ciddi bir teveccüh var. Kendiliğinden oluşan bir olgu ve bizde bunun adına Karabük’ün İttifakı dedik. Böylelikle inşallah 31 Mart’ı bulacağız."

Editör: Haber Merkezi