• MHP İl Başkanı Adem Kar "AK Partinin belediyecilik anlayışı Karabük’te sınıfta kaldı"


 

MHP Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar 31 Mart yerel seçimlerine birkaç gün kala seçimleri değerlendirdi.

MHP İl Başkanı Kar “Bizde yoğun bir saha çalışmaları var. Bu saha çalışmalarında edindiğimiz intibalar, bizimle yapılan konuşmalar paylaşımlar neticesinde ben şu kanaate vardım. Bence bu seçimde AK Parti’nin tabanı ile teşkilatı aynı düşünmüyor. Çok farklı görüş ve düşünceleri sahada görüyoruz. Mesela bir örnek vermek istiyorum. AK Partinin yerel yönetimler konusunda, belediyecilik anlayışı konusunda Karabük’te sınıfta kaldığı çok sık dile getiriliyor. Bende 30 senedir Karabük’te yaşıyorum. Görüştüğüm insanların daha önceki siyasi eğilimlerini çoğunlukla biliyorum. 4’e yakın seçimle toplumun karşısına çıktım. Şimdi ortada şöyle bir gerçeklik var.” Diye konuştu.

MHP İl Başkanı Adem Kar, AK Partili İlçe Belediyelerini de değerlendirerek açıklamalarını şöyle devam etti;

“Örneğin Yenice’de AK Partili bir belediye başkanı teşkilatla yaşadığı sorunlar nedeniyle tu kaka edilmiş. Başkanla beraber başkana oy vermiş destek vermiş, başkanı belediye başkanlığına layık görmüş bir AK Parti tabanı şu anda teşkilatlardan farklı düşünüyor.

Eskipazar’a dönüyoruz. Eskipazar’da bir belediye başkanı kendisi görevinden istifa etmiş ama Eskipazar’da iki senedir konuşulan bir husus var. 700 bin liraya yakın belediye harcamasının faturası olmadığı iddia ediliyor. Usulsüz harcama yapıldığı iddia ediliyor. Küçük bir ilçe olmasına rağmen ve bu konu çok yoğun bir şekilde ülkenin gündeminde olmasına rağmen ne AK Parti teşkilatından ne önceki belediye başkanından ne şimdiki belediye başkanından bu konuya açıklık getirebilecek herhangi bir açıklama bugüne kadar gelmedi ve bu konuda Eskipazar’da AK Partiye gönül veren seçmenin kafasını çok ciddi bir şekilde karıştırmış, hatta güvenini de kaybettirmiş durumda.

Ovacık’a dönüyoruz. Ovacık’ta halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanı ama belediye meclisi içerisinden başkan seçimi yapılırken orada MHP’li iki tane belediye meclis üyesinin çocuğunun tayini çıkartılarak, ‘Bize destek ol, tayini durduralım.’ Şeklinde bu bizzat belediye meclis üyesinin kendi ifadesidir, orada demokratik seçim sürecine müdahale yapılmış ve bir AK Partili bakan seçilmiş. Ovacıkta şimdi bunu sorguluyor.

Safranbolu’ya geliyoruz. Safranbolu’da hakikaten talihsiz bir uygulama, kayyum ataması. Seçilmiş başkanın hangi gerekçelerle görevden alındığına dair bir açıklama yapılmadığı için Safranbolu’daki seçmenin de kafasın son derece karışık. Dolayısıyla ş yerel seçimlerde şimdi AK Partili, CHP’li, MHP’li, İyi Partili, Saadet Partili olsun hemen hemen bütün seçmenler genel seçimlerden farklı olarak seçeceği başkanı kendisi belirlemek istiyor. Hizmetlerine bakıyor, yaptıklarına bakıyor, yapacaklarına bakıyor.”

Karabük Belediyesini ve Rafet Vergili’nin 10 yıllık belediyeciliğini de değerlendiren İl Başkanı Kar açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Karabük’e geldiğimiz zaman Karabük’te Sayın Vergili’nin iki dönemdir gerçekten siyaseti neredeyse bir kenara bırakarak, Karabük’teki bütün sosyal süreçlerde, bütün belediye hizmetlerinde hiç kimseyi birbirinden ayırmayan ve herkesin büyük ölçüde kabul ve takdirini toplayan bir belediyecilik dönemi. Bu seçimlerde de gerçekten MHP’nin değil diğer siyasi parti tabanlarının hemen hepsinde çok ciddi bi şekilde hüsnü kabul görüyor.

Mesela CHP’li seçmen, Millet İttifakının adayı Sayın Dursun Altıparmak şu anda üçüncü aday olarak yarışıyor. Fakat CHP’li seçmenin daha önceki Dursun Altıparmak’ın adaylıklarında, Dursun Bey’in adaylığına hiçbir şekilde sıcak bakmadığını, kayda değer bir destek ortaya koymadığını görüyoruz. Çünkü kendi adayları yahut örneğin son iki seçimde de Sayın Vergili’ye Karabük için Karabük’ün geleceği için çok ciddi destekleri var CHP’li seçmenin. Dolayısıyla şimdi özellikle 200 Evler bölgesinde, 200 Evler’in taş yığınına dönüşmesi, çarpık yapılaşma, yanlış imar uygulamaları nedeniyle yaşamı zorlaştıran hemen her konunun bizzat Dursun Altıparmak döneminde planlandığı, projelendirildiği ve uygulandığını 200 Evler’deki bütün sosyal demokrat seçmenler biliyor ve bununla ilgili rahatsızlıklarını da dile getiriyor. Ben bu güvensizliğin önceki seçimlerde de olduğu gibi Sayın Altıparmak’a çok ciddi bir desteğe dönüşeceğini düşünmüyorum açıkçası ve bu güvensizliğin devam ettiğini yaptığımız saha çalışmalarında görüyorum.

Rafet Bey’in on yılda Karabük’e kazandırmış olduğu eserleri de takdirle karşılıyorlar. Sosyal demokrat seçmen gerçekten bilinçli oy kullanır. Yeri geldiğinde kendi siyasetini de bir tarafa bırakır. Söz konusu Karabük ise, söz konusu belediye ve belediye hizmetleri ise adayın başarısını, kimliğini çok ciddi bir şekilde irdeler ve bunun neticesinde de Sayın Vergili’ye parti farkı aramadan çok ciddi bir şekilde destek vermiştir. Ben yapmış olduğumuz saha çalışmalarında, toplantılarda, birebir görüşmelerde bu desteğin aynı şekilde devam ettiğini görüyorum. İnşallah 31 Mart’ta da bizim CHP’li seçmenlerimizden ciddi bir destek olacağı inancındayım.”