Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, AK Parti Karabük Adayı Burhanettin Uysal’ın bir hayli agresif bir tutum içinde olduğunu ifade ederek, son günlerde bu tutumunun hastalık derecesine ulaştığını ifade etti.

MHP İl Başkanı Kar, Burhanettin Uysal’ın seçimi kaybetme kaygısının hastalığa dönüştüğünü ifade ederek şunları söyledi;

“Bir aday seçime girer. Seçimi kazanmakta mümkündür, kaybetmekte. Seçimi kaybetme kaygısı gerçekten hissiyatı ve hissiyatın sınırlarını aşıp bazen bir hastalık boyutuna varabiliyor. Seçim kaybetme kaygısı ve endişesi insanları hırçınlaştırabiliyor. Adayların davranışlarını ve ifadelerini de değiştiriyor maalesef.

Bizim Burhanettin Bey ile de hukukumuz dostluğumuz var ama bir aday olarak profiline baktığımızda ve değerlendirdiğimizde çok ciddi bir seçim kaybetme kaygısı olduğunu görüyorum. Bu kaygıyla toplumun karşısına çıktığı zaman veya basın toplantılarında kurduğu cümlelerle o boyutlara ulaştığını bende görüyorum. Ama seçim kaybetmek dünyanın sonu değil, kaybedebilir. Seçim kazanmakta bir şanstır ve bir ihtimaldir nihayetinde.

Sonuca odaklanarak, kaybetme korkusu ve kaybetme kaygısı içerisinde kırıp dökmeye, gerçekten kamuoyu önünde bel altı diyebileceğimiz düzeyde ifadeler kullanmaya bence hiç gerek yoktu. 4 aylık bir seçim programı bitti, 4 gün kaldı. Öyle veya böyle içimize sinmese de üzücü olaylara tanık olduk.”