Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Karabük’te Kredi Yurtlar Kurumunu'nun düzenlediği etkinliğe katılmasının ardından Karabük Üniversitesi'ni köşesine taşıdı. "Nereden başlasam bilemedim" başlığı ile yayınlanan köşe yazısında Mete Yarar, yurt dışından gelerek Karabük Üniversitesi'nde eğitim gören 4 bini aşkın öğrenciyi duyduğunda şaşırdığını ifade etti.

Karabük Üniversitesi'ni tercih eden yabancı öğrencilerin tercih nedenlerinden bahseden ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile aralarında geçen sohbeti aktaran Yarar, "Peki bu öğrenciler parasız mı okuyor? “Hayır, okul harçları yatırılıyor.” Peki kim ödüyor? “Karabük’ün hayırsever insanları öğrencileri sahipleniyor, hayır kurumları da ayrıca aylık giderlerini karşılıyorlar” diye ekledi." dedi.

Çin'in aynı yöntemle bölgedeki öğrencileri çekmeye çalıştığını, hatta Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere teklif getirdiğini ancak öğrencilerin memnuniyetleri sebebiyle ret cevabı verdiğine dikkat çeken Mete Yarar, yazısında "Her gidişimde bu güzide Karabük şehrimize olan saygım daha da artıyor. Ayrıca ciddi bir gayret isteyen çalışmasından dolayı Sayın rektörü de  tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, yazısının devamında bu tür girişimler ve yabancı öğrencilerin ülkeye çekilmesine yönelik faaliyetlerin ne anlama geldiğini, geçmişten örnekler vererek yazısına devam etti. KARAR.com'da yayınlanan yazının tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi