Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Mescier yayımladığı mesajında;

"İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Değerli öğretmenlerimiz, topluma yön veren, ışık tutanlardır. Onlara verdiğimiz değer, medeniyetimizin de ölçüsünü ifade eder. Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu açıdan düşünüldüğünde bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, çok yüce ve onurlu bir meslektir.

Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi.