20140220AW012993_02Karabük İl Özel İdare Genel Sekreter Mehmet Uzun, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Serkan İnal ile birlikte Eflani İlçesi Başiğdir köyüne giderek incelemelerde bulundu.

Köy girişinde Muhtar Halil İbrahim Ün tarafından karşılanan Genel Sekreter Mehmet Uzun ve beraberindekiler köy girişinden mezarlık yoluna kadar yayan giderek muhtardan köyün sorunları hakkında bilgi aldılar.

Genel Sekreter Mehmet Uzun köyleri zaman zaman ziyaret ederek noksanlıklarını yerinde görme gayretinde olduklarını söyleyerek, “ Köy Muhtarı Halil İbrahim bey ve Eflani ilçemizde esnaflık yapan Mehmet Ali beyin talepleri üzerine Başiğdir köyüne geldik ve muhtarımızdan köyü ile ilgili bilgiler aldık. Başiğdir köyü Eflani ilçemizin güzel köylerinden bir tanesi imkânlarımız ve ödeneklerimizin el verdiği ölçüde muhtarımızın taleplerini değerlendireceğiz. Biz İl Özel İdaresi olarak köylerimizin yol, içme suyu ve kanalizasyon gibi sorunlarını çözmeye çalışıyoruz bunun da bir program dahilinde olması gerekiyor, öncelik sırasına göre köylerimizin noksanlıkları gidermeye çalışıyoruz. Köyde yaşayan vatandaşlarımız şehirlerde ne varsa köylerinde onu görmek istiyorlar ve bunu da hak ediyorlar. Bizde imkanlarımız elverdiği ölçüde köydeki vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.