Karabük’ün Eskipazar ilçesine doğalgaz getirme sürecini başlatan ve sonuna kadar sürdürüp, Eskipazar’a doğalgazı getiren TBMM 23. Dönem ve 24-26. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Yenice’ye doğalgaz gelmesi ile ilgili polemik oluşturan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın söylemlerine açıklık getirdi.

Yenice Belediye Başkanı ve MHP Adayı Çaylı’nın “Yenice’ye doğalgazın getirilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı lazım, halkımızın kandırılmasına müsaade etmeyeceğim.” Açıklamasına cevap veren Şahin şu söylemlerde bulundu;

ZEKİ ÇAYLI YENİCE'YE DOĞALGAZ GELMESİNİ İSTEMİYOR

“Bu açıklamaları yapan Yenice Belediye Başkanı Zeki bey, bu açıklamalarıyla adeta Yenice’ye ‘aman doğalgaz gelmesin’ diye haykırıyor. Şöyle demesi lazım belediye başkanı arkadaşımızın, üstelik yeniden aday. Bir ara şöyle diyordu ‘yalan söylüyor bunlar bize, çünkü nüfusu 20 binin altında olan yerlere doğalgaz bağlanmıyor.’ Bunun yerine şunu söyleseydi Zeki bey; ‘evet 20 binin altında normal şartlarda doğalgaz bağlanmıyor ama bu Ak Parti Yenice nüfusundan az Eskipazar'a doğalgaz getirdi, buraya da getirmesi lazım, kendilerinden rica ediyoruz. Eskipazara doğalgaz getiren bu iktidarın Yeniceyede getirmesi de lazım’ demesi gerekirken, adeta gelmesin diye bizi yalancılıkla Yenicelileri kandırmakla itham ediyor. Büyük bir talihsizlik.

KARGAZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI "YENİCE'YE DOĞALGAZ GETİRECEĞİZ"

Bakanlar Kurulu kararlarına falan ihtiyaç yok biraz önce Kargaz Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ile görüştüm. Dedi ki; ‘Biz Yenice'ye doğalgaz getirmekte kararlıyız. Botaş'ın yapması gereken bazı işleri var, onların biran önce bitmesini bekliyoruz.’

BAKANLAR KURULU KARARIFELAN GEREKMİYOR

Bunun için bakanlar kurulu kararına falan ihtiyaç yok. Eskipazar'a doğalgaz Bakanlar Kurulu ile getirilmedi Botaş'ın yatırım programına alması ve Kargaz'a talimat vermesiyle gerçekleştirildi. O nedenle biz Ak Parti olarak Yenice'ye biran önce doğalgazın bağlanması için uğraşıyoruz, bir engelde yoktur. Bazı teknik süreçler var, onların biran önce bitmesini bekliyoruz. Zannediyorum Kargaz’da Yenice Belediyesinden bazı bilgiler istedi. Bu doğalgaz bağlanmasına dönük atılacak adımlardan biridir. Arkasından Botaş safhası var sonra inşallah Kargaz gelip bağlayacaktır. Tıpkı Eskipazar da olduğu gibi.”

Editör: Haber Merkezi