CHP'li Safranbolu Belediyesi'nde geçtiğimiz pazartesi günü yapılan belediye meclis toplantısında encümen üyelikleri CHP'den AK Parti ve MHP'ye kaptırılmış, üye sayısı 5 olan imar, plan-bütçe, kültür ve turizm komisyon üyelikleri 3'e düşürülmüştü.

Her ne kadar komisyon üyeliklerinin  5'ten 3'e düşürülmesi belirsiz bir şekilde tartışmalı halde olsa da 3'e düşürülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

25 Belediye Meclis üyesine sahip olan Safranbolu Belediyesi'nde Millet İttifakında olan CHP ve İyi Parti 12, Cumhur İttifakında olan AK Parti ve MHP is 13 üyeye sahip.

Açık oylamalarda Belediye Başkanı Elif Köse'nin oyu da beraberlik durumunda iki oy olarak sayılıyor. Kapalı oylamalarda ise Belediye Başkanının oyuyla birlikte 13-13 olan oylamalarda kura atılıyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz Pazartesi yapılan söz konusu bu oylamalarda İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Gökçe Aydın meclis toplantısına katılamamış ve bu nedenden dolayı Cumhur İttifakı adeta ihtilal yapmıştı.

ANNELİK DUYGUSU BU SONUCU DOĞURDU


Encümen üyeliklerini Cumhur İttifakına kaptıran, komisyonlarda da azınlığa düşme tehlikesine giren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin annelik duygusunun bu sonuçları doğurduğu öğrenildi.

Söz konusu meclis toplantısına katılamayan İyi Partili Belediye Meclis Üyesi Gökçe Aydın'ın, 7 yaşındaki oğlunun yurt dışından gelen bir profesörün Ankara'da gözünden tedavi yapacağı tarihe denk geldiğinden toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Gökçe Aydın'ın Başkan Köse'ye "Gerekirse oğlumun tedavisine gitmeyeyim, meclis toplantısına katılayım, oylamalarda sıkıntı yaşamayalım." dediği, kendisi de anne olan Başkan Köse'nin ise "Çocuğunun tedavisinde yanında ol. Çocuklarımızın sağlıģından daha önemli bir şey olamaz. "  dediği öğrenildi.

Başkan Elif Köse'nin şimdi annelik duygusunun encümen ve komisyon üyeliklerine daha ağır bastığı yorumlar yapılıyor.
Editör: Haber Merkezi