MAVİ MARMARA GEMİSİNE YAPILAN SALDIRININ 7. YILINDA ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ



Karabük İnsani Yardım Derneği (İHH), İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının yedinci yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirdi.

Karabük Kemal Güneş Caddesi üzerinde yapılan basın açıklamasında konuşan İsa Lord, İsrail askerleri tarafından Mavi Marmara gemisinde 7 yıl önce saldırıya uğrayan şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Lord, “Filistin’e uygulanan haksız ablukayı kırarak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere yola çıkan Mavi Marmara özgürlük filosu’na yapılan hain saldırının yedinci yılındayız. Bu, bir Türkiye-İsrail sorunu olmadığı gibi, bu sadece Filistinlilerin bir meselesi de değildir. Tüm dünyanın vicdan sahibi insanları ile Siyonist işgalciler arasındaki bir varoluş mücadelesidir. Mavi Marmara’nın misyonunu ısrarla daraltmaya çalışan ve onu iki taraf arasındaki siyasi bir çekişmeye indirgeyen tüm yaklaşımların yanlış olduğunu özellikle vurguluyoruz.

Yedinci yılında Mavi Marmara bize bir kez daha ezilen Filistin halkının davasını, Kudüs’ün mahzun konumunu ve hepsinden önemlisi Ortadoğu’daki Siyonist işgalin çirkinliğini daha gür bir sesle haykırmaktadır. Mavi Marmara bir yardım misyonu idi, sivildi, evrenseldi, meşru idi, Filistin halkının yanında işgalcinin karşısında idi, Kudüs’ün kurtuluşuna giden kutlu yürüyüşte bir basamak idi ve hepsinden önemlisi bir şahitti. Bundan dolayıdır ki, Mavi Marmara, katliamının bu yıl dönümü sadece Türkiye’de değil başta Gazze olmak üzere dünyanın pek çok yerinde aynı coşku ile anılmaktadır.

Katliamdan bu yana geçen bazı olumlu gelişmelere rağmen, hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin katillerinin hala serbest olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dolayısı ile Türkiye halkı ve mağdurlar olarak bizlerin temel şartlarından biri hala gerçekleşmiş değildir. O da, katillerin hak ettikleri cezayı almalarıdır. Filistin halkı hala abluka altındadır ve içinde bulundukları sıkıntılar fazlasıyla sürmektedir.

Üstelik, dünya kamuoyu farklı kriz alanları ile uğraşırken, Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik haksız uygulamaları sebebiyle halen eleştiri bile almayan İsrail işgal rejimi, artık Mescidi Aksa’ya yönelik saldırganlığını da hızlandırmıştır. Dünyanın sessizliğini kendisi için “onay” olarak gören Siyonistler, içinde bulunduğu sıkışıklığı bir kez daha “güvenlik” bahanesiyle savuşturmak için zemin hazırlamaktadır.” dedi.
Editör: Haber Merkezi