Karabük Valiliği bir açıklama yaparak Koronavirüs tedbirlerine yeni ilaveler yaptı.

Marketlere belirli bir sayıdan fazla müşterinin aynı anda alınmaması istenilen tedbirler de ayrıca şehir içi ve şehirler arası taşıma araçlarında yolcu kapasitesinin yarısı alınması gerektiği belirtildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada “Yaşanan salgının bir an önce engellenmesi için marketler, şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşıma araçları için ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.” Denilerek alınan ilave tedbirleri şöyle ilan edildi.

“İl/ilçelerimizdeki tüm marketler 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verecektir. Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb hariç) onda biri kadar olacaktır. Örneğin marketin müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olması gerekmektedir.”

“İl/ilçelerimizdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecekler, araç içindeki yolcuların oturma şekli mümkün olduğunca yan yana olanlarda bir koltuk boş, arka sıradakiler öndekinin çaprazı ve aynı sırada olanlarda bir koridor, diğeri cam kenarı gibi yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır.”
Editör: Haber Merkezi