Mevlana Değişim Programı kapsamında Karabük Üniversitesi'ne gelen Malezya Perlis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harshita Aini Haroon, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine iki hafta boyunca ders verecek.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Malezya Perlis Üniversitesi arasında yer alan “Mevlana Değişim Programı” anlaşması kapsamında misafir öğretim üyesi olarak KBÜ’ye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harshita Aini Haroon, Mühendislik Fakültesinde iki hafta boyunca derslere girecek. İlk dersine bugün giren Rektör Yardımcısı, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı da makamında ziyaret etti.

Karabük Üniversitesinin çok büyük ve iyi bir üniversite olduğunu belirten Prof. Haroon, “Fakülte içerisinde her yerde posterler ve projeler gördüm. Burada çok güzel akademik çalışmalar yapılıyor. Üniversite sanayi iş birliği sayesinde Karabük Üniversitesi, demir çelik enstitüsüne sahip. Ayrıca Karabük Üniversitesinin coğrafi konumu da çok iyi. Burada araştırma projelerine çok önem veriliyor.” dedi.

Öğrencilerin derse katılımlarının çok iyi olduğunu ve interaktif bir şekilde derslerle ilgilendiklerini de kaydeden Prof. Haroon, “Dünyanın her yerinde öğrenci öğrencidir. Onlara motivasyon vermek, onlarla ilgilendiğimizi göstermek, iyi anlamda onların üzerinde baskı kurmak uluslararası akademisyenler için çok önemli. Benim buraya gelmem ve buradan da başka bir hocanın başka bir ülkeye gitmesi öğrencileri motive eder ve onların iyi bir şey yapması konusunda olanak tanır.” diye konuştu.

Son olarak Safranbolu’nun kendisini çok eskilere götürdüğünü de söyleyen Prof. Haroon, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Orta okulda öğrenim görürken dünya tarihi dersimiz vardı. O derste Türkiye hakkında bir şeyler öğrenmiştik. Şimdi bizzat o dönemde öğrendiklerimi yaşıyorum. Safranbolu beni o çok eski tarih kitaplarına yeniden götürdü ve bana Osmanlı tarihini hatırlattı.”

Editör: Haber Merkezi