YILLAR ÖNCE MAHALLE SAKİNLERİNDE YAPILAN YOL 4 AYRI NOKTADAN KAZILINCA TEPKİLER BÜYÜDÜ

mahalleli

Mahalle arasında 9 hisseli arsa kamulaştırılmadan yapılan yol, iş makinesiyle kazılarak ulaşıma kapatıldı. Çevre sakinleri duruma tepki gösterdi.

Kapullu Mahallesi’ndeki 925 Nolu Sokak’tan geçen 50 metrelik stabilize yol, iş makinesiyle 4 ayrı noktada 1’er metre genişliğinde ve derinliğinde kazılarak ulaşıma kapatıldı. Yolun geçtiği arsanın hissedarlarından Ruhi Ayhan, söz konusu yolun yıllar önce mahalle sakinleri tarafından yapıldığını, belediyenin ise bir çalışmasının olmadığını söyledi.

Belediyeden söz konusu alanı kamulaştırmasını istediklerini, ancak bu taleplerinin kabul edilmediğini ileri süren Ayhan, “Biz de tapulu arsamızdan geçen yolu kazarak ulaşıma kapattık. Vatandaş zorlanıyor ama bizim de bu hakkımız. Belediyenin bu yolu yasal hale getirmesi gerekiyor” dedi.

Yolun kazılması nedeniyle evlerine gitmekte zorlanan mahalle sakinlerdi eylem yaptı. Yolda toplanan grup, ‘Yolumuzu geri istiyoruz’ sloganlarıyla tepkilerini gösterdi. Çevre sakinlerinden Şevki Öztürk, “Vatandaş, tapulu arsasından geçen yol için istimlak yapılmasını istemiş. Belediye yapmamış. O da normal olarak arsasının her tarafını kazdı. Ama biz mağdur olduk. Yolumuzu istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi