KARABÜK'TE, MAHALLELERE YÜRÜYEN MERDİVENLER VE ASANSÖRLER YAPILIYOR

 

20121204AW000587_03Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentin tepelerine kurulmuş üç mahalleye vatandaşların daha kolay ulaşabilmesi için yürüyen merdiven ve asansör projelerini sürdürüyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, kentin birçok bölgesine yürüyen merdiven ve üst geçit yaptırırken, Öğlebeli Mahallesi’ne de yatay asansör yapacağını söyledi.

Kayabaşı Mahallesi’nde vatandaşların merdivenlerin çok olması nedeniyle şikayetleri üzerine mahalleye çıkan asansör yapan Başkan Vergili, otobüs terminalinin karşısında bulunan üst geçide de yürüyen merdiven yaptırdı.

Kent merkezinde engebeli araziler nedeniyle vatandaşların mahallelere çıkan merdivenlerde zorlanması nedeniyle yürüyen merdiven projelerini başlatan Vergili, yürüyen merdiven ve yatay asansörün belediyeye maliyetinin yaklaşık 1 milyon TL olduğunu söyledi.

Yürüyen merdiven projelerinin yakın zamanda tamamlanacağını belirten Vergili, şöyle konuştu;

“Yürüyen merdivenlerin montajları devam ediyor. Terminalin önünde bulunan üst geçide yürüyen merdivenin montajı bitti. Minibüs duraklarında yürüyen merdivenin montajı başlayacak. Ocak ayının sonuna kadar bir kısmı, Ocak ayı sonunda ise Yenişehir Mahallesi’nin yürüyen merdivenleri hizmete girecek. Öğlebeli Mahallesi’ne yapılacak yatay asansör için çalışmalar başladı. Bunların çalışması bittikten sonra Esentepe Mahallesi’nde çalışma başlatacağız. Bunların maliyeti belediyeye 1 milyon TL civarındadır.” 

Editör: Haber Merkezi