PTT 1. LİG'DE HAFTAYA İLK LİDER GİREN KARDEMİR KARABÜKSPOR YAKIN RAKİBİ VARTAŞ ELAZIĞSPOR DEPLASMANINDAN ELİ BOŞ DÖNDÜ

lider yara aldı

Galibiyet için çıkılan Vartaş Elazığspor maçında ilk devreyi 1-0 önde kapatan temsilcimiz 2. devre skoru koruyamadı ve sahadan 2-1 yenik ayrıldı. İlk 7-8 takımın birbirine çok yakın olduğu ligde sıralama yine değişti. Lider olarak gittiği Elazığ deplasmanından eli boş dönen Karabükspor, haftanın maçları tamamlandığında 5. sıraya bile düşebilir.

1461 Trabzonspor - GiresunsporG.Antep BŞB - Göztepe ve Samsunspor - Balıkesirspor maçlarına bağlı olarak sıralamanın büyük oranda değişebilmesi matematiksel olarak mümkün.

Süper Lig hedefinde en kararlı takımlardan olan ve ilk devreyi "lider" olarak tamamlayarak hedefi doğrultusunda yürüyeceklerini her seferinde vurgulayan temsilcimiz Karabükspor, gelecek hafta yine deplasmanda yakın takipçilerinden Adanaspor'la karşılaşacak.

"ÇOK BASKILI OYNADIK"

Maça çıkarken rakibi bildiklerini dile getiren Kardamir Karabükspor Teknik Direktörü Elvir Baliç, "Ona göre değerlendirdik. Özellikle yukarıda basmamız gerekiyordu. Gerçekten iyi bir ekip ve gerçekten istediğimizi iyi bir şekilde uyguladık. Neredeyse 70-75 dakika boyunca bunu uygulayabildik. Rakibimiz 75 dakika boyunca doğru düzgün kaleye de gelemedi. Çok fazla pozisyonu da olmadı.

Çok baskılı oynadık. Bizim inanılmaz pozisyonlarımız vardı. 1-0 dan sonra ikinci gölü bulsaydık belki maç 3-4'e gidebilirdi. Ama maalesef futbolun içinde böyle maçlar oluyor. Atamıyorsunuz ve arkadan son 15 dakikada iki tane pozisyondan aslında hatadan sonra gol yedik" diye konuştu.

"ELAZIĞSPOR'U OYNATMADILAR"

Çok üzgün olduklarının altını çizen Baliç, "Bu maçı kazansaydık ciddi bir avantaj yakalardık. Gerçekten en çok futbolculara üzülüyorum. Çünkü güzel emek verdiler. O kadar güzel bir mücadele verdiler ve hemen hemen Elazığspor’u oynatmadılar. Her şeyi uyguladılar ama dediğim gibi sona doğru istediğimiz gibi olmadı. Son 15 dakikada iki tane pozisyondan goller yedik. Burada tabi kazanmak istedik olmadı. Ama bizim iki tane daha maçımız var. Kupa maçlarımız var.

elvir baliçArtık bu maçı unutacağız. Yapacak bir şey yok. Dediğim gibi daha çok maç var. Özellikle ikinci yarıda çok daha zor maçlar geçecek. Şimdi biz bu maçı unutup Adana maçını düşüneceğiz.

PTT Lig’de o kadar enteresan lig oluyor ki, baktığımız zaman alta ki takımlar bir iki tane maç üst üste aldıkları zaman yukarı çıkabiliyorlar. 7-8 tane şampiyonluğa oynayan takım, hepsi birbirine yakın. Puanlar çok yakın.

Herkes puan kaybediyor ve kazanıyor. Çok çok enteresan bir lig ve heyecanlı bir lig geçecek diye düşünüyorum. Belki de ikinci yarı çok fazla ara açmadan birileri şampiyon olacak" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi