Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) birçok kurumla işbirliği ile açtığı kurs eğitimlerinde gençlere ve yetişkinlere kişisel gelişim, meslek edindirme ve hobi kurslarıyla yeni ufuklar açmaya devam ediyor.

Aslanlar SAKEM şubesinde hobi kursu olarak verilen ‘’Popüler Mutfak’’ kursunda kursiyerlere lezzetin sırları öğretiliyor. Eğitmen Zeynep Küskü ve Songül Çalış tarafından verilen eğitimlerde kursiyerler pasta yapımının inceliklerini öğreniyor.

Kursiyerler boş vakitlerini yeni şeyler öğrenerek zamanlarını değerlendirdikleri kurslarda aynı zamanda meslek ediniyorlar ifadelerine yer veren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözlerle devam etti’’ SAKEM’de verilen ücretsiz kurslara vatandaşımız yoğun ilgi gösteriyor. Mahalle aralarına konumlandırılmış 8 ayrı şubemizle yürüme mesafesinde ulaşılabilen SAKEM ev hanımları, emeklilerimiz ve öğrencilerimiz için önemli bir hizmet vermekte. Hanımların mutfak konusundaki yeteneklerini arttıracakları, yeni şeyler öğrendikleri ödüllü mutfağımızda birbirinden farklı lezzetlerin sırlarını öğrenme şansı buluyorlar.

SAKEM’de vatandaşın ihtiyaç duyabilecekleri her alanda kursların mevcut olduğunu ve çağa uygun yeni kursların da açılmaya devam edeceği bilgisini veren Ürkmezer ‘’ Özellikle örgün eğitimlerini tamamlayamamış meslek edinmek isteyen vatandaşımız, meslek edindirme kurslarımıza katılarak aile ekonomilerine katkı sağlayacakları alanlarda eğitim görebilecekler’’ifadelerine yer verdi.

SAKEM yaygın eğitim konusunda en iyi temsil eden kurum olabilmek amacıyla, yaptığı tüm çalışmalarda başarılı ve rol model olmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi