Karabük Belediyesi tarafından tamamlanan Kurtuluş Mahallesi Parkının açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

Kurtuluş Mahallesi Parkı açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; "Sayın ilçe başkanlarım, değerli muhtarlarımız, değerli mahalle sakinleri hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Biliyorsunuz 9,5 yıldır Belediye Başkanıyım. Bu süre zarfı içerisinde Karabük, hikayesini baştan yazdı. Nasıl 1938'de temeli atılarak Karabük şehri ortaya çıktıysa, 9,5 yıldan bu tarafa da tekrardan Karabük'ün hikayesini yazdık. Ne yapıyoruz diye baktığımızda şöyle söyleyeyim; doğalgaz dağıtımını yaptık, Soğuksu Mahallesinin kentsel dönüşümü ile ilgili çok büyük sıkıntıları vardı o problemleri çözdük, kentsel dönüşümün başlayabilmesi için yeni bir mezbaha yaptık.

Çarşıya doğru geldiğimizde Türkiye'nin en güzel dolmuş duraklarını yaptık. Hemen yanına bir bina yaptık ki orada kurulan Turkcell'de 200 kadar arkadaşımız çalışmaya devam ediyor. Yürüyen merdiven yaptık, meydan yaptık , karşısına kütüphane yaptık, terminalin oraya yürüyen merdivenli üst geçit yaptık. Yenişehir Mahallesi'ne yürüyen merdiven ile çıktık, Kayabaşı'na asansörle çıktık, Öğlebeli'ne yatay asansörle çıktık.

Aynı şekilde Esentepe ve Yeşil Mahalle'ye asansörle çıktık. 23 tane Sosyal Yaşam Merkezi yaptık. Masrafları Belediyemize ait olmak üzere hiçbir muhtarımızın herhangi bir ofis probleminin olmamasını sağladık. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız yeni hatırladı muhtarları ve talimat verdi "Muhtarların ihtiyaçlarını halledin" dedi. Bizden 9,5 yıl sonra şimdi söylüyor.

Sosyal Yaşam Merkezlerinde şu ana kadar 50 bine yakın arkadaşımıza sertifika verdik. Bunlarla beraber 500'ün üstünde okur yazar diploması verdik. Şu anda okur yazar diploması almak için 48 kişi daha kursa devam ediyor. Bu seferberlikte daha yeni başladı.

Biz hizmetlerimize devam ediyoruz. Hemen hemen 7 tane mahallenin su borusu tamamen değişti. Su arıtma tesisleri yaptırdık Karabük'e, ki bunların hepsinin hesabını Karabük Belediyesi olarak biz ödüyoruz. Yine Safranbolu ile Karabük arasına muhteşem bir köprü yapıldı. Altına spor vadisi yapılıyor. Size şöyle söyleyeyim Mart 15'e kadar Karabük'te çok büyük sürprizlerimiz olacak. 15 gün içerisinde çok büyük ihalelere çıkacağız ve Karabük'ün çehresini 3-3,5 ayda bir kere daha değiştireceğiz. Bunlar Karabük'ün baştan yazılan hikayesi.

Şimdi bazıları konuşabilir, "meydan taş yığını oldu" diyebilir. Dünyanın her yerine gitsinler meydanlara baksınlar belki de en mükemmel meydan bizim meydanımız. Hiçbir meydanda ağaç olmaz.
Temizlikle ilgili, çevre ile ilgili muazzam bir seferberlik başlattık. Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Emin Bey bir ay içerisinde Karabük'ün her tarafını pırıl pırıl yapacak, sizlerde şahit olacaksınız.

Bizim sizden istediğimiz mahalle aralarına kağıtlarınızı atmayın, elinizdeki plastik malzemeleri sokaklara, caddelere atmayın bizim için yeterli. Biz geri kalan her şeyi tamamlarız.

Yine çevre ile ilgili Marzinc denilen firmanın 500 bin ton cürufunu Karabük'ün dışına naklettirdik. Fabrikayı da tam sağlık şartlarında çalışacak hale getirttik. Karabük ve Karabüklüler için katkıda bulunmaya mecbur ettik. Bir taraftan da denetim tamamen Karabük Belediyesi'ne geçmiş oldu. Her ay Ak Partili komisyon üyesi bir arkadaşımız, MHP'li komisyon üyesi arkadaşımız ve Belediyeden de bir arkadaşımız beraber aylık denetimlere gidiyor.

Şimdi sıra geldi demir çelik'e. Demir çelik bizim göz bebeğimiz. Marzinc'e yaptığımızı kendilerine yapamayacağımızı düşünüyorlar. Biz buranın kapatılmasına zaten müsaade etmeyiz ama ne gerekiyorsa yapılması için de her türlü baskıyı kurarız. Yıl sonuna kadar hava kirliliğine son vereceğiz. Çok kısa süre içerisinde kendilerinden temin istedim. Karabük Mahallesi'ni tozdan, topraktan kurtaracaklar, Karabük çayının etrafına cüruf bırakmayı bırakacaklar. Dağlara tepere döktükleri cürufların tamamını rehabilite edecekler. Dün bir tane davanın bilirkişi heyeti gitti, tespitlerini yaptı. Yarın ikinci mahkemeye başvuracağım. Dağlardaki cüruf ve kok çamurlarına attıkları dağların hepsini adam edecekler, en az 1 milyon ağaç dikecekler. Yine eksik olan su arıtmalarını tamamlayacaklar. Buradan Filyos'a kadar her tarafı zehir yığını yapmayacaklar. Onlar sanıyorlar ki "Bunların hiçbirini bize yaptıramaz" bunların hepsini yaptırırım kendilerine. Eğer Demir Çelik İşletmeleri 1 yılda 450 trilyon kar açıklıyorsa, yıllık 50 trilyon çevre ile ilgili bütçe ayıracaklar. Şu ana kadar bir tek üniversiteye faydaları olmuştur. Karabük ile ilgili bütün bağları kopuktur. Bürokrasinden bir talimat gelirse yarın bir gün başımıza bir iş gelir korkusuyla verilen talimatı yerine getirirler. Ama Karabük ile ilgili hiç bir şey yapmazlar. Karabük demir çelik daha evvelden 5000 konut yaptı. 5000 Evler Mahallesi ortaya çıktı. İşçi ile ilgili bir tane işçi kooperatifi olmaz, bir tane sosyal tesisi yoktur. Bunların hepsini alacağız, nakış gibi işleyeceğiz, cezai sorumluluklarıyla beraber bunların hepsini yerine getirttireceğiz. Öyle tek başına biz burada yüzde 3, yüzde 5 hakim hissedarız deyip, demir çelik'in her türlü nimetinden faydalanıp Karabük'ü bir kenara hiç kimse atamayacak. Bunlara da şahit olacaksınız. Şükürler olsun ki şu ana kadar hiç kimsenin kapısına boynumu eğerek girmedim. Bundan sonrada siyaseten olsun maddi ve manevi olsun hiçbir Allah'ın kulu başımı eğdiremez.

Biz burada Karabük ile ilgili temizlik seferberliğini başlatmış bulunuyoruz. Karabük'te asfaltsız yol yok, kaldırım yapılabilen her yere kaldırım yaptık, kilometrelerce istinat duvarı yaptık, şehri iki kere asfaltladık. Suyla ilgili problemlerin tamamını çözdük. Tabi bir şehirde olabilecek ufak tefek sıkıntıların olmaması da söz konusu değil. Bizimde görevimiz bu sıkıntıları en kısa sürede çözmek ve size iyi ve huzurlu bir yaşam sunabilmek. Şükürler olsun biz bunları yaptığımıza inanıyoruz.

Karabük'te bu 113'üncü park. Çoğu parkların yerini para ile satın aldık ve 113 tane park yaptık. Eğer bizden sonraki gelecek Belediye Başkanı Karabük'te parkların tamiratını yapabilirse beni ararsınız ve rahmet okursunuz. Yıl sonuna kadar park açılışları devam edecek. Emeklilerimiz için şehir merkezinde çok güzel emekli evi açacağız. Emeklimiz "Ben 5 dakika nerede dinlenebilirim, nerede oturabilirim, nerede abdest alabilirim" diye düşünmeyecek, emeklilerin evi hazır olacak.

Ayrıca yatalak hastalarımız için çok yakında servis hizmetimiz başlayacak. Yatalak ne kadar hastamız varsa evlerinde bakımları yapılacak. Banyosundan, tıraşına kadar ihtiyaçlarını karşılayacak ekibimiz şu anda eğitim almakta. 15-20 gün içerisinde de bu faaliyete başlamış olacağız.

Biz en iyi şekilde Sosyal Belediyeciliği yaparken bir yandan da imarla, icraatlarımızla her türlü hizmetle belki de 1 milyon nüfuslu şehirlerin önlerinde hizmet ettik ve bu hizmetlere devam edeceğiz. Biraz önce saymış olduğum bu hizmetlerin bugün ki değeri 500 trilyonun üzerindedir ve ben 1 gün dahi para sıkıntısı çekmedim.

Paranın nereden geldiğini de anlamadım. Herkes Ankaralarda İller Bankası'nın önünde para için yatarken her seferinde bir vesile oldu, bir kapı açıldı. Karabük Belediyesi'nin kasası para ile doldu. Sizlerin duası bizleri başarılı etti. Hepinizden Allah razı olsun, Karabük Belediyesinin kasasını para ile doldurdunuz.

Şöyle baktığımızda göreve gelmiş olduğumuz gün 60 trilyon borçla Karabük Belediyesi'ni devralmıştım. Bugün itibariyle bizim borcumuz var sayılmaz. 16 trilyona borç düşmüş ve bu borç 20 senede ödenecek borç. Türkiye'nin en zengin Belediyesiyiz. Herkes İller Bankasından faizle para isterken biz İller Bankasına faizle para veriyoruz. Şükürler olsun durumumuz bu şekilde. Yapacağımız her işinde parasal karşılığı şuan hazır bulunmakta.

Belediye personelimiz hiçbir zaman insanları ayıracak, siyaset üzerine icraat yapacak bir faaliyette bulunmadı. Karabük Belediyesi'nin kasasının içine hiçbir zaman rüşvet ve torpili sokmadık. Bugün 500'e yakın arkadaşımıza kumanya yardımı yaptık, bunlardan bir tanesinin ben siyasi kimliğini bilmem ve sorgulayan kim varsa Karabük Belediyesinden çeker gider. İhtiyaç sahibinin hiçbir zaman siyasi kimliğini soramaz. 9,5 yıldır yardım programımız böyle devam ediyor. Bu parkı yapan Belediye personelimizdir. Emeklerine teşekkür ediyorum. Sizlere hayırlı akşamlar diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ve duanın ardından Kurtuluş Mahallesi Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.