Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim Karabük ziyaretinde bulundu.



 



Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği Başkanı Serap Karaoğlu ile Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin davetlisi olarak Karabük’e gelen Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim bazı basın yayın kuruluşlarını da ziyaret etti.



Yanında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık’ın da eşlik ettiği, KGK Genel Başkanı Dim, Karabük Net Haber İmtiyaz Sahibi Ergün Başkaya’yı da ziyaret etti.



KGK Genel Başkanı Dim, Anadolu basınının mali açıdan zor günler geçirdiğini belirterek “Son yıllarda en büyük geliri resmi ilan olan Anadolu basını zor anlar yaşıyor. Yılbaşından bu yana 20’nin üzerinde süreli, günlük yayın yapan yerel gazete kapandı. Küresel Gazeteciler Konseyi olarak yerel basının sorunlarını yerinde inceleyerek, ‘ne yapabiliriz?’ arayışı içindeyiz ve ciddi projeleri hayata geçirmenin arkasındayız. Safranbolu’daki Festival nedeniyle Karabük’e de geldik ve burada yerel basını da ziyaret ederek sorunları yerinde tespit etmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi