Karabük Üniversitesi’nde Şubat 2017’de yayın hayatına başlayan Külliye Karabük gazetesi ‘külliye.karabuk.edu.tr’ adresiyle haber sitesi olarak da hizmet vermeye başladı.


Karabük Üniversitesi öğrencisini, akademisyenini ve tüm personeli yakından ilgilendiren gelişmelerin yanı sıra kampüste ve Karabük’te yaşanan önemli olayları kamuoyuyla paylaşmak amacıyla yola çıkan Külliye Karabük, aynı zamanda Radyo Televizyon ile İletişim Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz için de haber yazım teknikleri, basın etiği, gazete tasarımı ve internet gazeteciliği alanlarında uygulama yapma fırsatı sunuyor.  

Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın imtiyaz sahibi olduğu ve öğretim elemanları ile idari personel ve öğrencilerin görev aldığı Külliye Karabük gazetesi ve internet haber sitesinde güncel gelişmelerin yanı sıra ciddi, eğitici, samimi ve eğlenceli makaleler, şiirler, karikatürler, röportajlar da yer alıyor.

İsmi neden Külliye Karabük?

Külliye Karabük gazetesi yayın hayatına başladığı andan itibaren özellikle ismiyle dikkat çekiyor. Arapça bir kelime olan külliye; cami ile birlikte medrese, imaret, kütüphane, hamam, aşevi, kervansaray, çarşı, okul ve hastane gibi binalardan oluşan yapılar topluluğuna deniyor. Günümüzde bu yapıların neredeyse tamamını içinde barındıran Üniversiteler de bu tanıma uymaktadır.  

Nitekim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü ve Sağlık Temel Bilimleri Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada kampüs kelimesi yerine külliye ifadesinin kullanımının yaygınlaştırılmasını tavsiye etmişti.

Editör: Haber Merkezi