Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.



Başkan Mescier mesajında,
Büyük Önder Atatürk, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan büyük bir liderdir.

Atatürk, milletimizin binlerce yıldır yaşadığı topraklardan atılmak istenildiği bir dönemde ve kendisinin “Gençliğe Hitabe ”de belirttiği şartlar altında başlattığı Kurtuluş Savaşını büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır. Bu büyük zaferin sonucunda da milletimizin iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 80. yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.