Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük’ün 81.yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.


Başkan Özcan yayımladığı mesajda;


“3 Nisan 1937 yılında hep birlikte başladığımız sanayi yolculuğunda Karabük, adını Türk ekonomi tarihine altın harflerle yazdıracak önemli başarılara imza atmıştır. Bu zaman zarfında, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu demir ve çelik ihtiyacı karşılandığı gibi, aynı zamanda ülke genelinde vasıflı bir insan kaynağının oluşturulmasına ciddi katkılar verilmiştir.


Bu bağlamda Karabük, gerek kamu gerekse de özel sektöre sağladığı tecrübe aktarımıyla demir ve çelik sektöründe mühim bir okul vazifesi görmüştür. Bu durum başlı başına hepimiz için bir gurur vesilesidir. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak, geçmiş başarılarımızdan aldığımız ilhamla bu haklı gururumuzu geleceğe taşıyabilecek projeler tasarlamayı kendimize bir görev bildik.


“Karabük’te Nitelikli Bir Endüstri Kurmak” şiarıyla başlattığımız vizyoner projelerle, bugün çağın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir Karabük ekonomisinin şafağına gelmiş bulunmaktayız.


Bu vesileyle şahsım, yönetimim ve Karabük iş dünyası adına 3 Nisan 1937 tarihinin öncesinde ve sonrasında Karabük için gayret sarf etmiş ve etmeye devam eden tüm hemşerilerime en kalbi duygularımla şükranlarımı sunar, aramızdan ayrılanlara Yüce Allah’tan rahmet, hayatlarına devam edenlere de sağlık ve afiyetler dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi