AK Parti Karabük Belediye Meclis Üyelerinin geçtiğimiz günlerde yapılan gündem dışı bir madde olarak meclis gündemine gelen Kartaltepe'deki DDY'nin eski lojmanlarının yerine yapılması planlanan konutlarla ilgili red oyu vermesi, Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi kızdırmış ve büyük tartışmalara neden olmuştu.

Bugün AK Parti Belediye Meclis Üyeleri imzasıyla bir basın açıklaması yapılarak, Başkan Vergili'nin AK Parti Belediye Meclis Grubundan özür dilenmesi istenmişti ve ağır eleştiriler içeren ifadeler yer almıştı.

AK PARTİ BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKANI OSMAN KÖŞKER'İN YALANI, AK PARTİ GRUBUNU ZORA SOKTU


AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin imzasıyla bugün yapılan basın açıklamasında "AK Parti Meclis Üyeleri olarak DDY'nin çarşı merkezindeki yerinin millet bahçesi olarak yapılaması yönünde görüş beyan ettik. Fakat Rafet Vergili bu sözü de çarptırarak AK Parti Meclis Üyelerinin Kartaltepe bölgesine Millet Bahçesi yapılmasını teklif ettiği şeklinde bilerek yanlış beyanda bulunmuştur." şeklinde açıklamaları olmuştu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise bugün yaptığı basın açıklamasında Belediye Meclis Toplantısının o anki tartışmalarını da videosunu yayınlayıp, Osman Köşker'in yalan söylediğini ortaya koydu.

AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Osman Köşker'in böyle bir şey söylemediği iddia edilse de toplantı videosunda, Köşker'in "DDY'nin Kartaltepe'de 58 dönüme yakın bir arazisi var. Bu arazi Millet Bahçesi gibi yeşil alana dönüştürülürse tabi ki güzel olur." dediği ortaya çıktı.

Köşker'in bu açıklamasına karşılık Başkan Vergili'nin Millet Bahçesi olarak DDY'nin çarşı merkezindeki 160 dönümlük arazisini düşündüklerini ve hatta 15 gün sonra Karabük'e gelecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanına buranın millet bahçesi olarak yapılması için devrini yapacaklarının toplantı videosunda yer aldığı görüldü.

GRUP BAŞKANI OSMAN KÖŞKER'İN YALANININ ARKASINA AK PARTİ İL BAŞKANI VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ DE SÜRÜKLENDİ


AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Osman Köşker'in yalan söylediği belediye meclis toplantı videolarında ortaya çıktı.

'DDY'nin Kartaltepe'deki değil çarşı merkezindeki arazisine millet bahçesi yapılsın' şeklinde görüş beyan ettiklerini iddia etseler de, tam tersi olduğu toplantı videolarında görülürken, Köşker'in bu yalanının veya yanılgısının arkasından diğer AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin de bilmeyerek gitmesi önümüzdeki günlerde  ayrı tartışmalara yol açacağa benziyor.