Safranbolu Belediyesi geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Caddesi’nin işlevselliğini sıkıntıya sokan uygulamalar nedeniyle kararlar almıştı.

Cadde üzerindeki esnafın kurallara hemen uymaya başlamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Köse;

“Cumhuriyet Caddesi için geçtiğimiz gün alınan kararlara eksiksiz ve ivedilikle uymaya başlayan esnafımıza çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte konuşarak çözüm ve ortak değerler üretmenin güzel kentimize ve halkımıza ömürlük katkı sunacağının bir kanıtı olarak gördüğüm bu manzara Safranbolumuz için umut vaat ediyor, var olun!” diyerek teşekkür etti.

Geçtiğimiz hafta Belediye başkanı Elif KÖSE öncülüğünde gerçekleşen toplantıya Zabıta Müdürü, Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muammer Dumaner ve Cumhuriyet Caddesi esnafları katılmış ve fikir alışverişleri neticesinde yol işgalleri hakkında ortak kararlar alınmıştı.

Bunun üzerine Belediye tarafından daha önce belirlenmiş olan; esnafın yoldan 1 metre kullanabilme kuralına uyulacağına, cadde boyunca konuşlanan seyyar satıcılara izin verilmemesine, köylü üreticilerin ise Ulu Camii yanında bulunan Yöresel Köylü Pazarı yerlerine yönlendirilmesine ve sadece orada satış yapılmasına izin verileceğine dair bilgi paylaşılmıştı. Ayrıca kuralların uygulanmaya başlaması ile her gün denetim için bir zabıta memurunun görevli olarak bulunacağı, sistemin devreye girmesinin ardından alınan kararlara uymayan esnaf ve satıcılar hakkında cezai işlem uygulanacağı da belirtilmişti.