Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı alınan ve alınması gereken tedbirleri anlattı.

Sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video ile gerekli bilgileri aktaran Köse, şunları aktardı;

"Merhaba kıymetli hemşerilerim. Bu aralar gündemimiz malum ‘korona virüsü’. Virüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değil. Buna vurgu yapmak ve vatandaşlarımıza bu bilinci aşılamak için bizler elimizden geleni yapıyoruz. Biliyoruz ki sizlerde evde ve dışarıda gerekli tedbirleri alıyorsunuz. Ben sizlere korona virüsü kapsamında belediye olarak aldığımız kararlarımızı ve bazı uyarılarımızı tekrar etmek istiyorum.

  • Bu süreçte içimizde hijyen tedbirleri dahilinde, su borcu olan vatandaşlarımızın suları kesilmeyecek.

  • Evlenecek çiftlerimizi de sadece iki şahitle gelmeleri konusunda uyardık.

  • Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı genelgeye göre, kapatılması zorunlu olan iş yerleri kapsamında belediyemize kira ödeyen kiracılarımızın zorluk çekmemeleri için kiralarını 2 ay süreyle erteledik.

  • Pazarlar açık alan olduğu için kurulacak fakat pazar alışverişlerinde ürünlere el ile temastan kaçınmak, toplu hareket etmemek, alışveriş sürelerini kısa tutmak ve zabıtalarımızın uyarılarına dikkat etmek gibi bazı tedbirleri almak durumundayız.

  • Vatandaşlarımızın hafta sonlarını özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın meydanlardaki ve parklardaki banklarda kalabalık oluşturmamaları adına kısa süreliğine banklarımızı kaldırdık.

  • Sizleri özellikle bir konuda bilgilendirmek istiyorum; Kentimize korona virüsü yayılmadan önce gelmiş ve meslekleri sebebiyle burada bulunmak zorunda olan Uzak Doğulu şahıslara rastlamaktasınız. Bu kişiler yeni giriş tarihli değil ve bir süredir kentimizde bulunanlar. Sağlık Müdürlüğümüz ile iletişim halinde olduğumuzu ve yeni turist girişlerinin olmadığını bildirmek isterim.

  • Eğitimlerinden geri kalmamaları için üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize online sınıflar açtık. Detaylar web sitemizde bulunmakta.

  • Bakanlığımızın da genelgesi doğrultusunda personelimize gerekli izinlerimizi işlerimizi aksatmayacak şekilde kullandırdığımızı bildirmek istiyorum.

  • Hem Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz hem de Temizlik İşleri Müdürlüğümüz dezenfektasyon konusunda çok hassas çalışıyorlar, bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Şu an tüm Safranbolu hem klorlu suyla yıkanıyor hem de dezenfektanla temizleniyor.

  • Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan bizleri takip ederek koronadan korunma kılavuzu, bilgilendirme videolarımıza ve tedbir paylaşımlarımıza da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • Bu arada halk toplantılarımıza, kültür ve sosyal tüm faaliyetlerimize, hayır çarşısı yardım alma işlerine, toplu ağırlama ve hizmet işlerine de bir süre ara verdik.

  • Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirler dolayısıyla birçok iş yeri kapanmak zorunda kaldı. Özellikle lokantaların kapanmasıyla hayvan dostlarımızın beslenmesi sıkıntıya düştü. Bizler bu konuda hayvan dostlarımız için mevcut su ve mama noktalarına yenilerini ekleyerek bunların dolumunu sağladık. Bu noktalara sizlerin de desteklerini bekliyoruz ki hayvan dostlarımızın bu zor süreci kolay atlatmalarına yardım edelim.


Hizmet kurumu olarak bizlerin önceliği halkımızın sağlığına ve hijyenine katkıda bulunmak. Fakat şunu da bilmeliyiz ki korona virüsü alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Ne panik yaşayacağız ne de tedbiri elden bırakacağız. Bizlere her türlü şikayet ve talebinizi WhatsApp’tan ve 153 Halk Masası’ndan iletebilirsiniz. Herkese sağlıklı ve bol dinlenmeli günler diliyorum."