Murat Teknik olarak, her marka ve model kombiye atölye, yerinde olarak bakım yapıyoruz. Sizde kombinize bakım yaptırmak istiyorsanız 0370 413 11 62 – 0551 971 98 80 numaralı servisimizi arayabilirsiniz.

Kış boyu verimli bir ısınma sağlayabilmek için düzenli olarak kombi bakımlarının yapılması gerekir. Aksi halde hem ısı konusunda sıkıntı yaşanacak hem de yüksek doğal gaz faturaları ile uğraşmak durumunda kalınacaktır.

Tüm bu durumlar ile kış ortasında uğraşmamak için özellikle kışa girmeden kombi bakımlarının yapılmasında yarar bulunuyor. Murat Teknik olarak kombi bakımı konusunda hizmet veren firmamız bakımlar esnasında kombinin basınç durumundan baca durumuna kadar oldukça detaylı bir hizmet sağlıyoruz.

Türkiye’deki kombi kullanıcılarının geneli kombilerine zamanında bakım yaptırmıyorlar.

Uzun bir süre kombiye bakım yapılmadığı zaman ise kombide bazı sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu başlıca sorunları şu şekilde sıralayabiliriz;



  • Kombiden aşırı derecede yüksek ses gelmesi,

  • Ateşleme yapmaması,

  • Ateşleme yapıp geri durması,

  • Su damlatmaya başlaması,

  • Cihazın kendi kendine su doldurması,

  • Kombide su eksiltme,

  • Peteklerin ısınmaması,

  • Peteklerin üstü ısınıp, altının ısınmaması,

  • Sıcak su kullanırken peteklerin ısınması,

  • Sıcak suyun sürekli olarak soğuması,

  • Kombiden arı sesi gelmesi,

  • Kombiden yanık kokusu ya da gaz kokusu gelmesi,


Bu arızalar aslında oluşmadan önce bakım yaptırılsa hiç bu tarz bir sorun ortaya çıkmayacaktır.

Kombinizi işin ehli olan, ofisi olan, vergi ödeyen, Çeşitli Yetki belgelerine sahip teknik kişilere emanet ediniz.Murat Teknik0370 413 11 62 – 0551 971 98 80

Genelde kombinin başına geçtiğimiz zaman kombinin içerisindeki toz, kir ve yabancı maddeler kullanıcın kombisine hiç baktırmadığını göstermektedir. Bazı ortamlarda farklı şeylerle de karşılaşıyoruz.

Örnek; kombinin içerisinde kuş, kuş yuvası, örümcek ağları, toka, kalem, kara böcekler, vb. şeyler çıkmaktadır.

Kış zamanlarında havanın soğuk olması neticesinde kombilere bakım yapmak biraz zor olduğu için kombi bakımlarını sıcak havalarda yapılmasını öneriyoruz.

Kombi su, doğal gaz ve elektrikle çalışan mekanik bir ürün olduğu için içerisinde birçok parça bulunmaktadır.

Her parçanın da doğru bir şekilde çalışabilmesi için farklı bakım şekli oluşmaktadır.

UYARI: Ofisi olmayan, vergi ödemeyen, belgesi olmayan, çantacı diye tabir ettiğimiz kişilere kombinizi emanet etmeyiniz.

Bu tarz kişiler kombilere bakım yapacağız diyerek kombiyi sökerler. Söktükten sonra kombilerin dışını bir güzel yıkarlar. Arabalarında kombiyi birkaç gün gezdirdikten sonra, kombiye bakım yapmış gibi tekrardan kombi kullanıcısına bir şekilde teslim ederler.

Kombi kullanıcı bu iş için belki de maaşının yarısını vermektedir. Verdiği ücret karşılığında peki avantajı nedir? Kocaman bir hiç...

Kombiniz evinizin kalbidir. Emanet edeceğiniz firmayı da ona göre seçmeniz gerekir. Kombi servisi çağırmadan önce gerekirse ofisini ziyaret ediniz, kullandığı parçaları kontrol ediniz. Hizmeti sunduktan sonra size garanti olarak fatura ya da servis fişi veriyor mu?

Güvenli kombi kullanımı için kombiyi kullandığınız ortamda gaz kaçak dedektörü ve hava akışını sağlayan ventlasyon bulundurulmasına önem gösteriniz.

Kombinize bakım yaptırmak için illa bir sorun olmasına gerek yoktur. Uzun yıllar boyunca sorunsuz ve tasarruflu kombi kullanımı için kombi bakımlarınızı eksiksiz olarak yaptırınız.

Kombi bakımınızı yaptırdığınız zaman %30 Doğal gaz tasarrufu ve %40 ısı artışı sağlayabilirsiniz.

Eğer kombiniz de damlatma, gaz kaçırma, sesli çalışma benzeri şikayetleri bulunuyorsa Murat Teknik0370 413 11 62 – 0551 971 98 80 olarak bizi çağırabilirsiniz.

Murat Teknik


0370 413 11 62


0551 971 98 80