Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 173 firmaya ait 282 parti ürün kamuoyuna açıklandı.

Usulsüzlük tespiti üzerine açıklanan firmalardan biri de Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yemek hizmetini veren firma oldu.

Bakanlığın açıklamasına göre  Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yemek hizmetini veren Ada-Nur Yemek ve Gıda Şirketi de yer alıyor. Hastane çalışanlarının yemek hizmetini sağlayan Adana merkezli  Ada-Nur yemek şirketinin alınan numuneler sonucu hazırlanan raporuna göre "Sulu Köfte" olarak sunduğu yemeğin köfte malzemesinde "Kanatlı eti ve deri dokusu" tespit edildi.

Hastane çalışanlarının, hastaların ve hasta yakınlarının yemeklerden memnuniyetsizliği bilinirken, Bakanlığın raporunda böyle usulsüz uygulamanın yer alması da hastane yöneticilerinin denetim eksikliğine tepkiye neden oldu. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yöneticilerinin bir açıklama yapması bekleniyor.