Kızılay İş Hanı önünde park yasağı uygulaması başladı.

Eski Balıkpazarından Kardemir kavşağına kadar olan bölümde tek şeritli tercihli yol yapıldı, yolu Ambulanslar, İtfaiye Araçları, Polis ve  Jandarma araçları ile Özel Halk Otobüsleri kullanabilecek.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, İl Trafik Komisyonunun kararı ile Eski Balıpazarından Kardemir kavşağına kadar olan bölümde tek şeritli tercihli yol yapıldığını belirterek, yolu Ambulanslar, İtfaiye Araçları, Polis ve  Jandarma araçları ile Özel Halk Otobüsleri kullanabileceğini söyledi.

Karabük Halk Otobüsleri Odasında Özel Halk Otobüsçüleri Derneği  Başkanı Metin Kaya ile birlikte bir Basın toplantısı düzenleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyit  Ahmet Karabacak; Karabük’ün adeta kanayan yarası olan trafik sorununu çözmek için çeşitli arayışlar içersinde olduklarını belirterek, “Yıllardır Karabük’ün kanayan yarası haline gelen trafiği nasıl çözeriz diye hep  görüş alışverişlerinde bulunuyorduk siz basın mensupları da bu konuda bir çok haber yazdınız.

En sonunda  Trafik sorunun ilk ayağını çözdük, eski Balıkpazarından Kardemir kavşağına kadar olan bölümde yani Kızılay’ın önünde araç parkını kaldırttık ve burayı dubalarla bölerek, sivil araçlara kapattık, buradan sadece  Özel Halk Otobüsleri, İtfaiye, Ambulanslar, Jandarma  ve Polis araçları gibi geçiş önceliği bulunan araçlar geçebilecek, eğer sivil araçlar bu yolu kullanırsa kameralarla tespit edilerek cezai işlem uygulanacak. Diğer yandan  Evkur önündeki yolun dubalarla bölünmesi için bir çalışma yapılacak.   Bilindiği gibi burada Kayabaşı, ve Soğuksu tarafına giden yol ayrımı var bu yöne giden araçlar tren geçişi sırasında trafik  sıkışıklığını neden oluyor burası da dubalarla bölünerek   trafiğin büyük ölçüde rahatlaması sağlanacak” dedi.

Temmuz ile ilgili de konuşan Başkan Karabacak “Allah o günleri Türk Milletine bir daha göstermesin.  Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz’da Kent Meydanında yapılacak olan etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz, etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlarımızı mahallelerden ücretsiz olarak taşıyacağız.  Ayrıca Pazar sabahına kadar 20 aracımızı da hazır bekleteceğiz” dedi.
Editör: Haber Merkezi