Türk Kızılay Karabük Şube Başkanlığı tarafından Bayır Mahallesi Plevne Caddesi'nde açılan ve ihtiyaç sahibi ailelere hizmet vermesi amaçlanan Kızılay Butikte, kıyafet, ayakkabı, oyuncak ve mutfak eşyaları bulunuyor.

Kızılay Butiğin açılış törenine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ercan Tan, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, POMEM Müdürü Mahmut Karabulut, İl Jandarma Komutanı J. Albay ali Sefa Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Türk Kızılay Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Türk Kızılay Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun’un yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Ercan Tan, Butik çalışmalarının üniversitelerde de yapıldığını ifade ederek, "Karabük Üniversitesinde de böyle bir butik açabiliriz. Bunun sözünü de vermiş olalım. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Vali Fuat Gürel, “Ülkemiz, devletimiz ve milletimiz adına dünyanın herhangi bir bölgesinde afete , haksızlıklara, zulümlere maruz kalan insanların yanında bizim adımıza yer alan ve o insanlara destek veren en önemli kuruluşlarımızdan bir tanesi. Kızılay'ımız bir deprem olduğunda, yangın olduğunda, bir sel felaketi olduğunda ilk yanımızda gördüğümüz kuruluşların başında gelir. Osmanlı Hilal-i Ahmer Cemiyeti olarak kurulan ve Cumhuriyet döneminde de Türk Kızılay'ı adını alan bir kuruluşumuzdan bahsediyoruz. Kökü Osmanlı Döneminden itibaren ihtiyaçlarımızın giderilmesi adına çok iyi yönetilen kurumlarımızın başında geliyor, bundan sonra ki süreçte de arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle devam edecek. Devletimiz aslında Sosyal Devletçilik adına son yıllarda birçok ilke imza attı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız vasıtasıyla Sosyal Devlet adına birçok hizmetler vermekteyiz.

İlimizde 40 bin’in üzerinde insanımıza 2018 yılı içerisinde 46 Milyon liraya yakın yardım yapmışız, Allah Devletimize zeval vermesin. Devletimiz; Evde Bakım Parası, Engelli Maaşları, Yaşlı Maaşı, Asker Ailesi Yardımı, Öksüz Çocuklarımıza verilen yardımlar, eğitim gören çocuklarımıza şartlı nakil transferleri, eşi ölmüş kadınlara dul maaşı, nakdi yardımlar, kömür yardımı, sosyal destek yardımları gibi neredeyse yirminin üzerinde sosyal yardım adı altında Devletimizin değişik kurumları vasıtasıyla vatandaşımıza hizmet verdiği yardımlar söz konusu. Ama sadece bununla kalmıyoruz, Kızılay gibi kurumlarımızda bu eksiğimizi kapatmak ve destek olmak adına böyle güzel hizmete vesile olmaktalar. Bu mağazanın açılmasında emeği geçen başta Şube Başkanımız Mehmet Uzun olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. Hayırseverlerimiz ve sizlerin sayesinde ihtiyacı olan vatandaşlarımız yazlık ve kışlık olmak üzere iki dönemde buraya gelerek istedikleri kıyafetleri deneyerek alabilecekler. Emeği geçen, vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür yardımlar artarak devam eder.” diye konuştu.

İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı duanın ardından “Kızılay Butik” mağazasının kurdelesini kesen Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ile protokol üyeleri mağazayı gezerek Türk Kızılay Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun’dan bilgiler aldılar.