Kış lastiği uygulaması 1 Aralık Pazar günü başlıyor. Kış lastiği takmayan veya prosedüre uygun kış lastiği kullanmayanlara 625 lira ceza kesilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan “Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik”e göre kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 1 Aralık itibarıyla 625 lira ceza uygulanacak.

Yönetmelikteki kış lastiği takma zorunluluğu, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsıyor. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takmak zorunda. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, bakanlık tarafından yeniden düzenlenebilecek.

Kış şartlarına göre önlemini almamış, kış lastiği olmayan araçların yolu kapatması ve insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla başlatılan uygulamayla, karlı havalarda yolların kapanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yetkili ekipler, bu yıl tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçları daha sıkı denetleyecek ve kış şartlarına uygun kar lastiği takmayan araçların yola devam etmelerine izin vermeyecek.

 
Editör: Haber Merkezi