Kule Park sahiplerinden İbrahim Öztürk'ün açıklamasına Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Aytekin'den cevap gelmişti.

Aytekin, Kule Park Rezidans'ta kiralanan dairelerin zamanında yüksek fiyatlarda kiralandığını öne sürmüştü.
Kulüp Başkanı Aytekin'in bu iddiasına Kule Park Rezidansı bünyesinde barındıran Sözbir İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketinden açıklama geldi.

Şirket avukatı tarafından yapılan açıklamada, bahsedilen fahiş fiyatlarda kira bedelinin söz konusu olmadığının altı çizildi.

Ayrıca İbrahim Öztürk ise Karabükspor'un  yeni başkanı Mehmet Aytekin ile hiç bir sorunun olmadığını, kendisine defalarca söz verip de yerine getirmeyen Ziya Ünsal ve yönetimine bazı sorular sorarak, kamuoyuna şikayet ettiğini belirtti.

Şirket avukatından yapılan açıklamaysa şöyle;

"Karabük Yerel ve Görsel Basınında firmamızdan Karabük Spor Kulübü tarafınca kiralanmış bulunan dairelerin kira bedellerinin ödenmemesi karşısında alacağını talep etmesi üzerine kulüp başkanı tarafından yapılmış bulunan ve kabul edemeyeceğimiz açıklamayı üzülerek yerel basından görmüş bulunmaktayız.

Öncelikle ifade etmek isteriz ki firmamız ortaklarından olan işadamı İbrahim Öztürk tarafından yapılmış bulunan açıklama dikkatli bir şekilde incelendiğinde Karabük Esnafının mağduriyetini ifade eden bir açıklama olup, mağdur kişilerin sesi olarak yapılmıştır.

Karabük Spor Kulübü tarafından yapılmış bulunan genel kurulda kulübün borçları ve giderleri açıklanmış, ödemeler hakkında görüşler bildirilmiştir. Firmamızın Karabük Spor Kulübünden birikmiş kira alacağı bulunmakta olup müteaddit defalar ödeme hususunda sözler verilmesine karşın hiçbirisi yerine getirilmemiş, her defasında verilen sözler beyhude kalmıştır. Yapılmış bulunan görüşmelerin tamamı ise firmamızın yetkili müdürü tarafından gerçekleştirilmiş ve halen de gerçekleştirilmektedir. Bu itibarla Sayın Kulüp Başkanının muhatabı yanlış yerlerde araması ve firmamızın ortağına ulaşması kabul edilemez bir davranıştır. Sayın Başkan tarafından konunun çözüme kavuşturulmaması, borçların ödenmesi hususunda devralmış bulundukları yönetim kapsamında hareket etmemeleri üzerine firmamız adına hukuki çalışmaya geçilmiş ve İbrahim Öztürk’ün Avukatı tarafından değil firmamızın Avukatı tarafından kendisi ile görüşme sağlanmıştır. Yapılan görüşmede ödeme yapılacağı ifade edilmesine karşın verilen sözler yeniden yerine getirilmemiştir.

Basın açıklamasında her ne kadar kira bedellerinin fahiş olduğu yönünde açıklama yapılmış ise de yapılan açıklama gerçekler ve yazılı kira sözleşmelerinde ki bedeller ile bağdaşmamaktadır. Konu kendilerince incelendiği taktirde bu husus açıkça görülecek ve anlaşılacak olup yapmış bulunduğu açıklamanın afaki olduğu müşahede edilecektir. Firmamız profesyonel ve kurumsal yapı çalışmasına sahip olup bu güne değin hiçbir işlem yapmaksızın beklemiş olup Karabük Sporumuzun her zaman yanında yer almış ve destek vermiştir, vermeye de devam edecektir."