Karabük İnternet Gazetecileri ve Medya Derneği (KİGMED) Başkanı Ergün Başkaya, sosyal medyada bir okul idarecisi hakkında yapılan asılsız paylaşım ve Karabük Valiliği'nin yaptığı basın açıklamasında yerel basın ile bu müfterilerin bir kefeye konulurcasına ifade edilmesine karşı açıklama yaptı.

Başkaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Dün Karabük’te bir okul müdür hakkında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından Facebook’ta Karabük Jet Haber isimli bir sayfadan yapılan iftira içerikli asılsız bir yazı paylaşımı ile ilgili Karabük Valiliği Yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Valilik Basın açıklamasının içeriğinde söz konusu sorumlularının belli olmadığı Facebook sayfasına “Haber Kanalı” denmesi ve yine açıklamanın içeriğinde “Asılsız Yazı” veya “Asılsız Paylaşım Metni” denilmesi gerekirken, sürekli “Söz Konusu Haber, Söz Konusu Haberin İçeriği” diye anılması biz İnternet Gazetecilerini ve Karabük Yerel Basınını son derece üzmüştür.

Ne zamandır, neyi belirsiz kişilerin iftiralarla dolu asılsız yazı metinleri “Haber” diye nitelendiriliyor ve söz konusu kimliği belirsiz kişilerin açtığı Facebook Sayfası/Hesabı ne zamandır “Haber Kanalı” diye adlandırılıyor.

Karabük Valiliği tarafından yapılan bu açıklamanın içeriğindeki söz konusu cümleler Karabük’te tüm habercileri bu karanlık ve müfteri kişi veya kişiler ile aynı kefeye koymakla eş değer kılınmış ve biz Karabük İnternet Gazetecileri ile Karabük Yerel Basınını ziyadesiyle üzmüştür.

Öte yandan Karabük İnternet Gazetecileri ve Medya Derneği’nin kuruluş amacı olan bu tür kimliği belirsiz karanlık kişi veya kişilerin sosyal medya hesaplarından ya da künyesi olmayan haber sitesi görünümlü internet siteleri ile mücadele etmek olduğunu bir kere daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Topluma mal olmuş, bürokrat, siyaset ve cemiyet hayatında yarın kimlerin ya da hangi kurumların ne olduğu belli olmayan karanlık kişi veya kişiler tarafından böyle iftiralar ile adeta infaza uğrayacağı belli değil.

Böyle asılsız bir paylaşım ile hayatını adeta kararttığı o müdür yardımcısının ve ailesinin şu anda içinde bulunduğu o zor durumu ancak bu şekle düşen anlar.

Karabük İnternet Gazetecileri ve Medya Derneği olarak, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı ile Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün bu müfteri veya müfterileri bularak en kısa zamanda adalet önüne çıkarmasının takipçisi olacağımızı belirtir, bu davanın müdahili olmak istediğimizi de ifade etmeyi kaçınılmaz buluyoruz."
Editör: Haber Merkezi