Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. KHK ile kapatılan 17 kurum arasında Karabük'ten 2 dernek bulunuyor.

Toplam 2 bin 756 kişi kamu görevinden çıkarıldığı ve 115 kişinin ise eski görevlerine dönebileceği kararnamelere göre, 7'si dernek, 7'si vakıf, 2'si gazete ve biri sağlık kuruluşu olmak üzere 17 kurum kapatılırken, daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı ve yurt dışında öğrenim gören 6 kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi. 105 akademisyenin ihraç edildiği ve darbe sanıklarına 'tek tip kıyafetin' getirildiği Kanun Hükmünde Kararname'ye göre son dönemin tartışılan konularından taşeronla ilgili düzenleme de yer alıyor.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 2'si Karabük'te faaliyet gösteren 7 dernek, 7 vakıf, 2 gazete ve biri sağlık kuruluşu olmak üzere toplam 17 kurumun faaliyetlerine son verildi.

Resmi Gazetede yayınlanan tabloya göre Karabük'ten kapatılan dernekler ise Güleç Sevgi Evlerini Yaşatma ve Koruma Derneği ve Fatih Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu.

Editör: Haber Merkezi