Ülkemizin geçen yıl 220’inci tabiat parkı olarak ilan edilen “Baklabostan Tabiat Parkı” keşfedilmeyi bekliyor. Karabük merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Tabiat Parkı, bünyesindeki şelale ve doğal bitki örtüsüyle doğa turizminde ön plana çıkmaya hazırlanıyor.

Doğal güzellikleriyle ve ormanlık alanında Uludağ Göknarı, Karaçam, Meşe, Doğu kayını ağaç türleri ile kızılcık, kuşburnu ve maki elemanlarını bulunduran tabiat parkı, doğa fotoğrafı tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor.

Sonbaharın tüm renkleri bir arada

Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Baklabostan Tabiat Parkı, sonbaharda ağaçlardaki yaprakların sararmasıyla renkli görüntüler oluşturuyor. Tabiat Parkına giden yol ise yaprakların sararıp dökülmesiyle adeta görsel şölen yaşatıyor. Bölgeden geçen sürücüler ve vatandaşlar yolda mola verip, ağaçlardaki kızıl, sarı ve yeşil tonların geçişini seyredip temiz hava teneffüs ediyor.

Sonbaharın tüm tonlarının bir arada görülebildiği Baklabostan Tabiat Parkı, günlük yaşamın stresinden kaçmak isteyenlere eşsiz bir güzellik sunuyor.

Editör: Haber Merkezi