Covid-19 önlemleri nedeniyle Cuma namazlarının özellikle açık alanlarda kılınması kararı alınmıştı.

Türkiye'nin ve Karabük il genelinin birçok yerinde bugün cami avluları ve açık alanlarda cuma namazı kılınırken, Karabük Kent Meydanında kılınması beklenen Cuma Namazı izni son anda iptal edildi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal, "Koca kent meydanı bir tek şehit cenazelerinde doluyor. Ondan başka bir işe yaramıyor." demişti. Uysal'ın bu konuşmaları daha toplum hafızasından silinmeden Kent Meydanında kılınması beklenilen Cuma Namazı Valilik tarafından nedeni belirtilmeden iptal edildi.

20 bin metrekare açık alana sahip olan Kent Meydanında sosyal mesafe kuralları çerçevesinde 10 bin kişinin cuma namazı kılma imkanı varken, nedensiz yere son dakikada iptal edilmesine kimse bir anlam veremedi.

Özellikle çarşı esnafı cuma namazı vaktine dakikalar kala seccadesini alıp Kent Meydanına gitti ama cuma namazının iptal edildiğini öğrenince yüzlerce esnaf bugün cuma namazı kılamadı.

Cuma namazı kılamayan vatandaşlar, "Kent Meydanında cuma namazı neden iptal edildi? Bu iptalin ardında politik sebepler mi var? Bu kadarına da pes."  dediler.

20 bin metrekare alana sahip ve 12 ayrı noktadan girişi olan Kent Meydanındaki cuma namazı iptali ile ilgili Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin bir açıklama yapması beklenirken, Valiliğin ise iptal sebebi merak ediliyor.
Editör: Haber Merkezi