Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin başkanlık koltuğuna geçmesiyle projelendirilen ve yapımı Mayıs 2015 tarihinde tamamlanan Kent Meydanı, Karabük için olmazsa olmaz durumunda.

2015'te MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçelinin katılımı ile hizmete açılan ve Türkiye'nin en büyük yayalaştırılmış meydanı olan Karabük Kent Meydanı, o tarihten beri on binlerin bir araya geldiği sayısız etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Yapımına başlandığı ilk günden itibaren acımasız eleştirilere konu olan Kent Meydanı, tamamlanmasının ardından "taş yığını" gibi yakıştırmalar ile adeta görmezden gelinmişti.

Kent Meydanı açıldığı gün itibariyle Ferman Toprak ve Zara konserlerinde on binleri ağırlamış, sonrasında gelen Milli Bayramlar dahil birçok etkinlikte vazgeçilmez bir mekan haline gelmişti.

15 Temmuz akşamı hain darbe girişiminde sokağa dökülen binlerce insan, hiçbir talimat ve duyuru yapılmamasına karşılık anından kent meydanını doldurmuş ve birlikte günlerce demokrasi nöbetini sürdürmüştü.

Siyasi parti mitinglerinde, konserlerde ve bir çok sosyal etkinlikte kullanılan Kent Meydanı, son olarak geçtiğimiz hafta Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinde Şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın Türkiye gündemine düşen cenaze törenine ev sahipliği yaptı.

On binlerce insanın sorunsuz şekilde bir araya gelebildiği Türkiye'nin en büyük yayalaştırılmış Kent Meydanının yapılan onca yersiz eleştiriye rağmen ne kadar doğru bir proje ve yatırım olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Editör: Haber Merkezi