Karabük Üniversitesi Demir Çocuk Anaokulu öğrencileri kendi imkanlarıyla kedi evleri tasarladılar ve bunları üniversitenin botanik bahçesinde bulunan ‘Kediversite’ adındaki kedi barınağına yerleştirdiler.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Demir Çocuk Anaokulu 5 yaş sınıfı 22 öğrenci, öğretmenleri Nebiye İlteroğlu ve Hülya Kapucuoğlu danışmanlığında “onların da sıcak bir yuvası olsun” sloganıyla kedi ve köpek yuvası tasarladı. Hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle birlikte Karabük Üniversitesi yerleşkesinde bulunan kedi ve köpekler anaokulu öğrencilerinin bu anlamlı çalışmaları sayesinde sıcak yuvaya kavuştu.

Demir Çocuk Anaokulundan Sınıf Öğretmeni Nebiye İlteroğlu merhamet, yardımseverlik ve paylaşmak gibi değer yargılarından yola çıkarak hayvan sevgisini çocuklara aşılama ve onları korumak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Anaokulu öğrencileri hayal güçleriyle tasarladıkları soğuk geçirmeyen tahta evleri kedilere hediye etti. Öğrenciler etkinliğin devamında hep birlikte kedilerin karnını doyurdu ve onlarla bir süre vakit geçirdi. Kediler, öğrencilerin yapmış oldukları yuvalara ilk adımlarını attıklarında anaokulu öğrencileri büyük mutluluk yaşadı.

Kedilerle gönüllü olarak ilgilenen KBÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencisi ve Hayvan Hakları Öğrenci Kulübü Başkanı Atiye Nur Ataç da rengarenk yuvaların hem engelli kedi evi hem Kediversite hem de şehrin birkaç bölgesinde kedileri sıcacık tutacağını söyleyerek öğretmenlere ve miniklere bu duyarlılıkları için teşekkür etti.