KARABÜK ÜNİVERSİTESİ 51 BİN ÖĞRENCİYİ AŞTI

9 BİN 909 KONTENJANDAN 9 BİN 198'İ DOLDU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) tercih sonuçlarına göre Karabük Üniversitesi'ne bu yıl 9 Bin 198 öğrenci yerleşti.

Karabük Üniversitesi'nde özel yetenek sınavları ile öğrenci alan bölümler dışında lisans ve önlisans olmak üzere 9 bin 909 olan kontenjana 9 bin 198 öğrenci yerleşerek doluluk oranı %92 oldu. Bu sonuçlara göre Karabük Üniversitesi'nde öğrenci sayısı 51 Bini aşmış oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, tercihlerini Karabük Üniversitesi’nden yana kullanan öğrencilere “Karabük Üniversitesi ailesine hoşgeldiniz. Üniversiteli olma heyecanını yaşayan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı tebrik ediyor, Üniversitemizde sürdürecekleri eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Ayrıca Rektör Polat, Karabük Üniversitesi’nde her geçen yıl  Türkiye’nin ihtiyacı olan bölümlerin açıldığına dikkat çekerek Üniversitenin kurulduğu yıldan bugüne farkındalığını her alanda hissettirdiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, 2016 LYS sonuçlarının arından Karabük Üniversitesi’nin 51 Bini aşan öğrencisiyle uluslararası standartlarda kaliteli eğitim anlayışıyla eğitim – öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdüreceğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi