TÜSİAD tarafından vizyoner üniversite öğrencilerine yönelik iş dünyasının deneyimlerini sunmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl rekor başvuru sayısına ulaşan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında ön eleme aşaması tamamlandı.

Kıyasıya bir rekabete sahne olan ön eleme aşaması sonucunda Karabük Üniversitesinden katılan  “Carsafetyteam”, “E-Fikiristler” ve “Tıp Mühendisleri” adlı üç ekibimiz Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olan Eğitim Kampı’na katılmaya hak kazandı.

Bu dönem 74 il, 161 üniversiteden 4 bin 200’ü aşkın öğrencinin başvurduğu yarışmada Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Carsafetyteam” ekibindeki Ahmet Özçelik ve Furkan Ciğerlioğlu’nun “Sürücü Denetleme Asistanı” projesi, “E-Fikiristler” ekibindeki  Ekrem Yurtseven ve Murat Sezer’in “E-Bloom” projesi ve  “Tıp Mühendisleri” ekibindeki Samet Yıldız, Ahmet Çalışkan, Deniz Baran Demirhan, Oğuzhan Harman ve Ali Tuncay Yılmaz’ın “Postür Takip ve Uyarı Cihazı” projesi ön elemeyi geçerek ilk 30 proje içerisinde yer aldı.

Ön elemeyi geçen ekiplerimiz yarışmanın Eğitim Kampı etabında iş fikirlerini geliştirme imkânı bulacak. Girişimciliğin önemli isimleri Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak Eğitim Kampı’nda deneyimlerini aktaracak.

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında Eğitim Kampı etabı ise 6 Şubat’ta başlayacak. Bu yılki eğitim kampı, zengin programı ve uzman katılımcılarıyla dikkat çekiyor. Pazara çıkış ve hızlı büyüme, etkin sunum hazırlama teknikleri, fizibilite, marka stratejileri ve daha pek çok konu paneller, teorik vaka çalışmaları ve eğitimler halinde Eğitim Kampı’na katılacak yarışmacılara sunulacak.

Eğitim kampının ardından yarışmacı ekipler, 12 kişiden oluşan TÜSİAD üye rehberleriyle eşleşecekler. Yarışmacılar 11 Şubat – 07 Mayıs tarihleri arasında iş dünyasının başarılı isimleriyle birlikte çalışarak iş fikirlerini geliştirecekler ve iş fikirlerinin sağlam temeller üzerine oturtulmuş iş planlarına dönüşme sürecini, konunun uzmanlarının rehberliğinde yaşayacaklar.

Tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışması’nda ödül töreni 08 Mayıs 2018’de yapılacak. Yarışmada birinciye 75.000 TL, ikinciye 50.000 TL, üçüncüye ise 25.000 TL para ödülü verilecek.

Editör: Haber Merkezi