Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Hasan Semiz aşçılık alanında oldukça başarılı. Mühendislik öğrencisi Hasan Semiz hünerlerini 2. Safran Festivali kapsamında düzenlenen yemek – tatlı yarışmasında gösterdi ve birinci olarak dikkatleri üzerine çekti.

“Aşçılığa olan ilgim küçüklükten başladı”

Aşçılığa olan ilgisinin çocukluktan başladığını belirten Semiz, "İlkokul dördüncü sınıftan beri kitaplara bakarak tarifler deniyorum. Ailemin olumsuz tepkilerine rağmen aşçılığa olan ilgim hiç bitmedi ve azimle devam ettim. Uyguladığım tarifleri insanlara tattırmayı çok seviyorum." dedi.

“Gastronomi Kulübü’nün açılmasına öncülük ettim”

Üniversiteyi kazandığı yıl okuldaki kulüp etkinliklerine göz atan Semiz, Gastronomi Kulübü’nün açılmadığını fark edip kendisinin de başkanlığını yaptığı kulübü 2016 yılında arkadaşlarının desteğiyle kurduğunu belirtti. Semiz, sosyal sorumluluk projelerinden özel eğitimli öğrencilerle birlikte yemek eğitimleri gibi birçok projede yer aldığını belirterek yardıma muhtaç kişilere aş evi etkinlikleri, geleneksel şehir dışı gezileri ve Safranbolu’da bir otelde baş aşçı olan Mahir Ustanın tarifleri ve yapımıyla ilgili etkinlikler düzenlediklerini vurguladı.

Gastronomi Kulübü’nün bu sene Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Arslanlar Şubesi’nde aşçılık kursuna başladığına değinen Semiz, "Safranbolu Belediyesi ile ortaklaşa yaptığımız bu kursta çeşitli dünya mutfakları ve Osmanlı mutfağından profesyonel olarak eğitimler veriliyor." dedi.

“Kendi açtığım kafemde tariflerimi çıkarmak istiyorum”

Daha çok aperitif yemek tarifleriyle ilgilendiğini söyleyen Hasan Semiz, éAşçılık benim için bir hobi. İlerde mühendislik yanında kendime küçük bir kafe açıp tariflerimi sunmak istiyorum." dedi.

“İsmim söylendiği zaman çok mutlu oldum”

Safran Festivali kapsamında düzenlenen Safranlı Yeni Lezzetler Yemek ve Tatlı Yarışması’nda “Safranlı Kurabiye” ile birinci olan Hasan Semiz, yarışmada profesyonel çok fazla kişinin olduğunu ve başlarda umudunun olmadığını dile getirdi. “Safranlı Kurabiye” tarifinin kendi tarifi olduğunun altını çizen Semiz, şimdiye kadar kime tattırdıysa olumlu dönüş aldığını ve kurabiyenin birinci olabilmesi konusundaki ön yargıların da önüne geçtiğini aktardı. 

İlk başta yarışmaya katılmayı düşünmeyen daha sonra şansını denemek için son anda karar veren Semiz, “Üçüncü veya ikinci olurum diye düşünüyordum. Şöyle söyleyeyim, üçüncü açıklandı ben değildim. İkinci açıklandı ve yine ben değildim. Hayırlısı olsun, nasip değilmiş dedim. Birinci açıklandığında, benim ismim söylendiği zaman çok mutlu oldum ve çok heyecanlandım.” diye konuştu.

“Sevdiğin işi yaparsan ömrün boyunca çalışmazsın”

İnsanın sevdiği mesleği yaptığında yorulmayacağının altını çizen Semiz, “Tabi ki yorulduğum zamanlar da oluyor, denediğim tarifleri lezzetli bir şekilde çıkardığımda motive oluyorum. Dediğim gibi yemek yapmaktan, yaptığım şeyleri başkalarına ikram edip onların memnun olmasından sevinç ve gurur duyuyorum. Her işin kötü ve iyi yanları var ama önemli olan mutlaka sevilen işin yapılması.” diye konuştu.